Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir Grorud trendy

Vårt ungdomspanelt:Ungdomspanelet sammen med Jøran Kallmyr og Peter N.Myhre. Fv: Nicolai Lærgreid Buzatu, Morten Grinna Normann og Emilie Geist.
Vårt ungdomspanelt:Ungdomspanelet sammen med Jøran Kallmyr og Peter N.Myhre. Fv: Nicolai Lærgreid Buzatu, Morten Grinna Normann og Emilie Geist. Foto: Arkivbilde
Lokalavisenes Ungdomspanel er begeistret for ideen om å gjøre Grorud om til nye Nydalen. Likevel er det et lite forbehold i begeistringen.

GRORUD/NYDALEN: Vårt Ungdomspanel har lest saken om at John Andre Storebø fra Senterpartiets Ungdom vil utvikle Grorud, med Nydalen som eksempel.

– Utdanningsinstitusjoner bør plasseres i Groruddalen. På den måten vil lokalbefolkningen få arbeidsplasser der de bor, sa Storebø til dittOslo.no.

Del på Facebook

Dette synes vårt ungdomspanel er en god idé.

Boliger er viktig

Ungdomspanelet påpeker viktigheten av boliger til alle, dersom en utvikling skjer.

– Å få flere høyskoler til Groruddalen er en god idé. Man må ha nok studentboliger i så fall, sier Emilie Geist i vårt ungdomspanel.

– Men om man skal gjøre Grorud til det nye Nydalen, må ting legges til rette for det. Det må bli attraktivt å gå på skole der, og kollektivtransporten må utvikles så flere kommer seg dit, kommenterer hun.

Les også: Kaster terning på valgbodene

– Etablere kino

Men vårt ungdomspanel er ikke hundre prosent overbevist. For det må mer til enn bare skole for å gjøre Grorud attraktivt for innflytterne.

– Fokus på kultur og fritidsaktiviteter er også viktig. Eksempelvis kafeer og spisesteder, kanskje en egen kino, mener Geist.

Selv om Geist synes ideen er god, er hun litt usikker på om det virkelig er slik at majoriteten av beboerne i Nydalen virkelig jobber der, og ikke andre steder, og omvendt.

– Jeg har inntrykk av at de som går på skole og jobber i Nydalen hovedsakelig bor andre steder i byen, sier hun.

Følg oss på Twitter! www.twitter.com/dittOslo

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!