RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir «nye Torggata»


ELDORADO FOR MYKE TRAFIKANTER: Gående og syklende får det fint i Torggata når den står klar sommeren 2014. Onsdag ble imidlertid arbeidene midlertidig stanset, som følge av konkursen i entrepenøren Oslo vei. Illustrasjon: Bymiljøetaten/ Oslo kommune
ELDORADO FOR MYKE TRAFIKANTER: Gående og syklende får det fint i Torggata når den står klar sommeren 2014. Onsdag ble imidlertid arbeidene midlertidig stanset, som følge av konkursen i entrepenøren Oslo vei. Illustrasjon: Bymiljøetaten/ Oslo kommune Foto: Illustrasjon: Bymiljøetaten/ Oslo kommune
Riktignok er det halvannet år til den er ferdig, men da skal også «nye Torggata» skinne.

TORGGATA: Det var i mars 2010 at bystyret vedtok å gjøre Torggata om til en så kalt gå- og sykkelprioritert gate. Kort fortalt er det en gågate med restriksjoner. For varekjøring er selvsagt nødvendig i en slik gate.

Paradis for myke trafikanter

Likevel – når den «nye» gata står klar om drøyt halvannet år, skal det etter planen bli et lite eldorado for myke, og semimyke trafikanter.

– Hensikten er å gi bedre forhold for syklister og gående og avvise trafikk uten å hindre nødvendig varelevering, kan Bymiljøetaten fortelle på sine hjemmesider.

Prosjektet omfatter Torggata fra Youngs gate, over Arbeidersamfunnets plass, frem til kryssing av Hausmannsgate.

LES OGSÅ: Snart blir denne veien bil-fri

Brede fortau

Her vil det bli henholdsvis tre og fem meter brede fortau, samt fire meter bred kjøre- og sykkelvei.

I tilknytting til det bredeste fortauet etableres vareleveringslommer og møbleringssoner hvor plasskrevende aktiviteter kan finne sted.

Torggata vil også bli stengt fysisk på begge sider av Ring 1, og ved Badstugata.

I forbindelse med ombyggingen av gata vil det nødvendigvis bli noe støyende og plasskrevende aktiviteter, forklarer Bymiljøetaten. Dette vil ramme beboere i området, men etaten lover at adkomsten hele tiden skal opprettholdes, selv om det tidvis blir noe redusert framkommelighet.

LES OGSÅ: Vil ha sykkelvei gjennom sentrum

Midlertidig stans i arbeidet

Onsdag 12. desember ble arbeidene i Torggata midlertidig stanset, som følge av at entreprenør Oslo vei har gått konkurs.

Bymiljøetaten arbeider med å finne en løsning på dette så raskt som mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere