RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir OL i Oslo

Sist oppdatert:
Dersom Oslo får OL i 2022 vil det bli en massiv utbygging av blant annet Groruddalen og Oslo Sør. Scroll deg nedover for å se hvordan arenaene blir.

OSLO: I løpet av høsten skal Stortinget behandle søknaden om statsgaranti. Det er per nå stor uenighet mellom partiene - og også innad i partiene - om man skal støtte en OL-søknad eller ikke. 

I løpet av høsten vil det imidlertid komme et endelig vedtak.

Dersom Stortinget innvilger statsgaranti, vil Oslos hovedsøknad sendes til IOC i januar 2015.

I løpet av første halvår neste år skal IOC vurdere alle søkerbyene, før de velger vertsby i juni neste år.

Dersom Oslo får OL i 2022, vil de planlagte utbyggingsprosjektene videreutvikles umiddelbart etterpå.

Her kan du se de planlagte anleggene:

Grefsenkollen, som ligger nord i Oslo med utsikt over byen, er planlagt arena for freestyle hopp og kulekjøring.


Slik skal man plassere de ulike grenene i Oslo.


Medaljeseremoniene er planlagt til Rådhusplassen og Stortorget. Her slik man ser for seg førstnevnte.


Slik kan en ny ishall på Valle Hovin bli. Hallen ligger inne i det opprinnelige søkeforslaget, mens da det tidligere i september ble lagt fram et billigere forslag, er ishallen tatt ut. Dette er med andre ord en av de store usikkerhetsmomentene.


Slik kan ishallen på Valle Hovin bli seende ut. Denne er imidlertid det anlegget det knyttes mest usikkerhet til, da den er foreslått kuttet i det modererte forslaget.


Slik ser man for seg at etterbruken av området rundt Jordal Amfi skal bli. OL-arenaen fra 1952 er planlagt rehabilitert, og skal være en hockeyhall med plass til 6.000 tilskuere.


Slik ser man for seg deltaker- og medielandsbyen på Økern.


Det er to ulike forslag til deltaker- og medialandsby. Økern og Kjelsrud. Denne illustrasjonen er av Økern, som per nå er det minst sannsynlige alternativet.


Dersom deltaker- og medielandsbyen blir lagt til Økern vil det ligge tett inntil den nye Hovinbyen. Dette er et av de største utbyggingsprosjektene i hele Norge de neste årene. Hovinbyen er omtrent på størrelse som Drammen.


Grønmo vil bli en inngangsport til Østmarka, samt at det er planlagt en rekke tiltak for etterbruk. Blant annet skal det komme en egen rulleskiløype her, og anlegget vil bli spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.


Grønmo bli hovedarena for skiskyting og paralymics. Her en oversikt over hele området.


Det har vært viktig for Oslo2022 å utvikle blant annet Groruddalen og Oslo sør. Her ser man for seg etterbruken av deltaker- og medielandsbyen i Groruddalen.


Kjelsrud ligger litt lenger nord i Groruddalen, og er altså den mest sannsynlige plasseringen for deltaker- og medielandsby.


Slik vil deltaker- og medielandsbyen på Kjelsrud se ut ovenfra.


Kjelsrud olympisk landsby (illustrasjon: Oslo2022/Snøhetta/Cowi/MIR)


Stubberud flerbrukshall skal bli hovedarenaen for ishockey, og skal ha totalt 10.000 sitteplasser. Denne ligger i Groruddalen, og er forventet å gi et løft for området i forhold til etterbruk.


Alpinanleggene på Hafjell og Kvitfjell vil bli gjenbrukt om det blir OL i Norge i 2022. Dette viser en illustrasjon av OL-landsbyen på Lillehammer, som vil bli brukt for deltakere og media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere