*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir Oslos nye hovedflyplass

Nye Gardermoen blir betydelig større enn nåværende flyplass. Foto: Foto: Illustrasjon: Team_T AS/ Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn Gardermoen skal bli dobbelt så stor. Nå er åpningsdatoen bestemt.

GARDERMOEN: Når utbyggingen er fullført i april 2017 vil kapasiteten på Oslo Lufthavn være 28 millioner passasjerer mot dagens 23 millioner.

– Åpningsdato er nå satt til 27. april 2017, sier administrerende direktør i Oslo Lufthavn, Nic Nilsen i en pressemelding.

Utbyggingen startet i 2011, og innebærer ny avgangs- og ankomsthall, ny jernbanestasjon og ny pir. Nå er de kommet halvveis i byggeprosessen.

Les også: Dette er vårens mest populære storbyreiser fra Oslo

Ønsker korte avstander

Det har helt fra begynnelsen vært et premiss at utbyggingen ikke skulle være til hinder for flytrafikken.

– Utfordringen vår er å bygge og drifte samtidig på samme sted, med suksess. At vi nå er halvveis og har lyktes med å opprettholde en god punktlighet, også på vinteren, er vi svært tilfredse med, sier Nilsen.

Når utbyggingen er ferdig skal det være korte gangavstander fra den nye piren, tilrettelagt for offentlig transport og mange handle- og spisetilbud.

– Vi har lagt vekt på å beholde konseptet med en kompakt flyplass med korte avstander, sier Nilsen.

Midlertidige løsninger

For at den utbyggingen ikke skal påvirke reisen til passasjerene, er flere gater stengt for å koble den nye piren på den eksisterende terminalen. En av konsekvensene er at det blir mer busstransport i utbyggingsperioden.

I august 2012 åpnet også en midlertidig innenlandspir, etter ønske fra passasjerer og flyselskapene, for å unngå busstransport til og fra innenlandsflyene.

– Vi satser på å være ærlige og åpne med passasjerene og de som jobber på flyplassen. Rundt 15.000 personer fordelt på 150 bedrifter har sin arbeidsplass ved OSL. Vi gjør alt for at vi kan love en viss forutsigbarhet for alle, sier Nilsen.

Les også: Tidligere Vålerenga-ansatt i Lillestrøm-drakt på Gardermoen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.