RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir regjeringskvartalet


RIVES?: Regjeringen ønsker innspill på om den terrorrammede høyblokka skal rives eller ikke. Avgjørelsen faller senere i år.
RIVES?: Regjeringen ønsker innspill på om den terrorrammede høyblokka skal rives eller ikke. Avgjørelsen faller senere i år. Foto: ARKIVFOTO
Alle departementer på ett sted, der dagens regjeringskvartal ligger. Slik vil regjeringen ha det i fremtiden.

REGJERINGSKVARTALET: Men om den terrorrammede høyblokka blir stående eller ikke, det har de foreløpig ikke tatt stilling til

– Vi ønsker å høre hva folk mener før regjeringen tar en endelig avgjørelse om å beholde eksisterende bygninger eller bygge på nytt, sier administrasjonsminister Rigmor Aasrud.

 SE BILDER: Regjeringskvartalet fem måneder etter 

Si din mening

Og for å ha en så bred og åpen debatt som mulig har regjeringen nå tatt teknologiske virkemidler til hjelp. Via en egen blogg om regjeringskvartalet kan du nå si din mening, fram til 1. april.

Dette er ingen enkel avgjørelse og heller ikke en prosess det må tas lett på

Men dersom regjeringen får bestemme, blir samtlige departementer lokalisert i området der dagens regjeringskvartal ligger. Hvordan man konkret skal gå fram videre blir imidlertid ikke klart før en bred prosess, der ulike parter skal få komme med innspill.

LES ALT OM TERRORANGREPET 22. JULI HER

Kan bli revet

Beslutningen om å opprettholde et samlet regjeringskvartal er anbefalt ut fra et sikkerhetsmessig ståsted.

Ingen av skadene byggene pådro seg i terroraksjonen 22. juli gjør det nødvendig å rive. Konstruksjonene står trygt, men må repareres. Høyblokka har størst utbedringsbehov utover de skadene bomben forårsaket.

I vurderingen som nå skal foretas er det også et alternativ å bygge opp regjeringskvartalet slik det var før 22. juli, eller å rive samtlige bygninger for så å bygge nytt.

– I de nærmeste månedene må vi veie de ulike argumentene mot hverandre, dette er ingen enkel avgjørelse og heller ikke en prosess det må tas lett på, sier Aasrud.

Aasrud sier også at regjeringen har besluttet at utvikling av regjeringskvartalet skal skje med statlig, ikke kommunal plan. Dette gjøres av hensyn til sikkerhet og framdrift. Det betyr at staten tar ansvar for å drive fram planarbeidet, men alle berørte instanser skal selvsagt bli hørt i henhold til plan- og bygningslovens krav.

ADVOKAT GEIR LIPPESTAD: – Rettssaken kommer til å bli forferdelig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere