RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir valgkampen i Nordre Aker


 
  Foto: ILLUSTRASJON
Du kan møte bydelspartienes kandidater flere steder de neste ukene.

NORDRE AKER: Lørdag ble lokalvalgkampen i Oslo offisielt åpnet med apeller fra alle partienes toppkandidater på Eidsvolls plass. Det markerte også starten på bydelspartienes valgkamp.


Direktevalg til bydelsutvalget

I kommunevalget 11. og 12. september skal du foreta to valg. Det skal velges representanter til Oslo bystyre, og for andre gang er det også direktevalg til bydelsutvalget.

Bydelsutvalget (BU) består av 15 politisk valgte representanter. Det er BU som vedtar bydelens budsjett, på om lag én milliard kroner. I inneværende periode har bydelsutvalget i Nordre Aker hatt borgerlig flertall.

Her kan du lese mer om partienes toppkandidater.
 

Arbeiderpartiet

   Startet lørdag med utdeling av løpesedler. Lokallagene på Kjelsås, Korsvoll, Grefsen og Tåsen har ansvar for forskjellige deler av stands, løpeseddelaksjoner og debattmøter i bydelen.
 

Høyre

  Startet lørdag, og har denne uken hatt husbesøk, og fortsetter på tirsdager og torsdager. Vil ha stands lørdager på Ullevaal stadion og muligens Storo.
 

SV

Startet lørdag, og har fra denne uken stands og utdeling av valgmateriell på sentrale møtesteder i bydelen. Lørdag 20. august blir det felles torgmøte på Ullevaal stadion med bl.a. ordførerkandidat Marianne Borgen. Vil også ha arbeidsplassbesøk i samarbeid med Fagforbundet.
 

Venstre

  Startet med stand på Stillatorget lørdag. Vil dele ut brosjyrer i postkasser, ha dør til dør-, morgen- og ettermiddagsaksjoner. Stands bli prioritert på Ullevaal stadion, Storo, Stillatorget, Nydalen, Tåsensenteret, Grefsenplatået og Damplassen. Er tilstede på Sognsvann på søndagene.
 

Fremskrittspartiet

Skal ha stands på Storo, Ullevaal stadion og Stilla de tre siste lørdagene før valget. Vil også ha Frp-poseaksjon og andre tilfeldige aktiviteter i nærmiljøet.
 

Rødt

Startet lørdag, og vil ha stands, husbesøk og arbeidsplassbesøk i bydelen. Vil blant annet spre et nummer av Rødt Nytt som kommer 18. august om terroren og årsakene til den – i bydelen.
 

Kristelig Folkeparti

  Starter valgkampen lørdag 27. august med stand på Storo-senteret.
 

Miljøpartiet de grønne

  Vil stå på stand i bydelen, og planlegger kreative aksjoner. Studentorganisasjonen Grønne Studenter vil delta på arrangementer på universitetet på Blindern, blant annet foredrag med Oslo-kandidat Thomas Hylland Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere