RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FLERBRUK: Vedrana Gricics (t.v.) rom på 10 m2 kan med enkle grep bli både stue, soverom og kontor. Her får hun tips av forfatter og snart interiørarkitekt, Tine Ollendorff. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
FLERBRUK: Vedrana Gricics (t.v.) rom på 10 m2 kan med enkle grep bli både stue, soverom og kontor. Her får hun tips av forfatter og snart interiørarkitekt, Tine Ollendorff. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Slik bor du på 10 m2

Behovet for å innrede små leiligheter blir presserende i en verden av knøttsmå og svinedyre leiligheter. Student Tine Ollendorff så behovet, og skrev boka "10 m2" om temaet.

BJØLSEN: Her har du jo både soverom, stue og kontor i ett, sier Tine Ollendorff engasjert til student Vedrana Grcic, som bor på studenthybel på Bjølsen. Til tross for at Vedrana er av de heldige, som deler kjøkken og oppholdsrom med bare én person til, har hun rundt 10 kvadratmeter som skal benyttes til soverom, stue og privat lesesal.

Trivsel viktig

Bjølsen studentby huser rundt 1300 studenter, og er blant den mest populære studentbyen. Mye skyldes bostandarden.

Jeg vet at selv om det er mange som står i kø for å få hybel, så vil de ikke ha de verste hyblene på Kringsjå. Man får jo vinterdepresjoner bare av å tenke på dem, sier Vedrana, og får støtte fra forfatter Tine Ollendorff, som selv går siste året på Kunsthøgskolen, for å bli interiørarkitekt.

På Kringsjå er det røde vegger og knallgult gulv, det er rett og slett ikke fint, så jeg skjønner at folk ikke vil bo der, sier hun.

Ja, for det er utrolig viktig å trives. I alle fall for meg er det kjempeviktig. Jeg liker å ha det ryddig og ordentlig rundt meg, sier Vedrana, som har ofret komfort for funksjonalitet.

Den senga der er ikke så veldig god å sove på for å si det sånn. Det er en sovesofa, så det er en sprekk midt på, men den er praktisk, fordi den kan bli til sofa også, sier hun.

Billig

Og både funksjonalitet og trivsel henger godt i hop med interiør. Selv om 60-tallets flammerøde vegger på Kringsjå sikkert var billig, er studenter av 2007 langt mer interiørbevisste. De vil ha det fint, funksjonelt og billig.

Det trenger ikke nødvendigvis å koste så mye, men når man bor lite er det veldig greit med flerfunksjonsmøbler. For eksempel får man senger som man kan skyve unna, så det ser ut som en kommode, eller bord som kan slås sammen, forteller Ollendorff.

Man kan finne mye fint på loppemarked, eller gjøre som jeg har gjort finn ting i kjelleren til bestefar. Enkelte ting kan man også lage selv, jeg har laget en kombinert sofa og seng av en rammemadrass, og det trenger ikke være vanskelig, sier hun.

Og Ollendorff vet hva hun snakker om. Bortimot 100 fargerike sider om innredning av små rom foreligger fra Kom forlag. Her kan du ikke bare få tips om interiør og smarte løsninger, men du kan også finne ut hvilket interiør som passer din personlighet.

Jeg mener man bør innrede etter den man er som person, sier Ollendorff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere