RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik bruker du Youtube mer effektivt


TO YOU: I denne guiden viser vi deg hvordan du får mest mulig utbytte av Youtube.
TO YOU: I denne guiden viser vi deg hvordan du får mest mulig utbytte av Youtube.
Youtube er et populært videonettsted, men er du klar over alle mulighetene?

HARDWARE.NO: Youtube er en av de mest populære tjenestene for videodeling på nettet, men er du klar over mulighetene?

I denne guiden for du en oversikt over noen søkemuligheter, måter å overføre videoer til eller fra Youtube-nettstedet, pluss ulike måter for visning av videoer og deling av videoer.

Det kan nevnes at Youtube bruker programmet Adobe Flash Player for å avspille videoene – det installeres som et tilleggsprogram for en nettleser som Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Seamonkey eller AOL.

Youtube kan i utgangspunktet brukes uten å være logget på tjenesten, men for en del av mulighetene kreves det registrering. Dersom du har Google-konto fra før av kan du bruke denne til å logge deg inn på Youtube. I motsatt fall kan registrere seg via denne lenken.

Sjekk også denne guiden: Linux - nerdenes favorittsystem

Søk på Youtube

Det finnes mange muligheter som kan brukes til å finne frem en video på Youtube. Du kan bla i flere kategorier via Videos-lenken midt på en Youtube-side, eller du kan via Channels-lenken bla i videoer som Youtube-registrerte brukere har sendt inn.
Søkefunksjon

Et alternativ er å bruke Youtube sitt eget søkeverktøy. Du kan bruke mange av de samme søketriksene i Youtube som kan brukes i Google og andre søkemotorer. Her er noen eksempler:

Søk i videotittel
* Dersom du setter ordet "allintitle:" foran søkeordet, vil du kun søke i en videotittel. Det vil si du søker ikke i beskrivelsen av videoen eller i tagger.
Eksempel:
allintitle: rybak

Eksluder bestemte ord
* Du kan bruke et minustegn (-) for å eksludere noe fra søkeresultatet.
Eksempel:
rybak -eurovision

Wild card
* Bruk stjerne (*) for å la Youtube gjette på et ord, eksempelvis dersom du kun husker deler av en frase du ønsker å søke på.
Eksempel::
* rybak

Frasesøk
* Bruke anførselstegn dersom du ønsker å søke etter en frase og ikke enkeltord.
Eksempel:
"Is this the real life"

Det går også an å bruke avansert søkefunksjon i Youtube. Du finner denne funksjonen via lenken Advanced Options som dukker opp øverst til høyre på en side etter at du har søkt på noe. Her kan du blant annet søke på en frase. Videre kan du spesifisere søket etter lengde på videoen, språk eller kategori.

Les hele guiden på Hardware.no

Les også: Guide: TV/radio på nett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere