Slik er Apples nye dings

REISE: Med en batterikapasitet på 10 timer og HD-klar skjerm kan Ipad bli et hyggelig reisefølge.

REISE: Med en batterikapasitet på 10 timer og HD-klar skjerm kan Ipad bli et hyggelig reisefølge.

Apples nye dings kommer med en A4-prosessor og med en ny chip som skal by på svært gode prosessor- og grafikkytelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY DINGS: Ipad

HARDWARE.NO: I forkant av lanseringen ble Ipad beskrevet som en kjevlebehandlet Iphone – et rykte som ikke var så langt unna sannheten.

Ipad er 1,27 centimeter tykk, veier rundt ca 680 gram, har en LED-baklyst skjerm på 9,7 tommer, kommer med tre kapasiteter (16, 32 og 64 GB) og fungerer langt på vei som en Iphone og Ipod touch.

Vi arrangerer tur til Cebit: Bli med til en av verdens største IT-messer

En bråte apps

Den nye "tavlen" vil kunne kjøre de fleste Apps fra Itunes store, enten i størrelse 1:1 (Iphone-størrelse) midt på skjermen, eller utvidet 2:1 (hvor grafikken blir dårligere).

Det er også lansert ny utviklingsprogramvare som lar utviklere lage Apps spesielt til Ipad. Det vil med andre ord mest sannsynlig være en bråte Ipad-klare applikasjoner rundt leveringsstart.

Ipad lar deg også koble direkte på Itunes store for høring og kjøping av musikk i tillegg til at Apple nå lanserer "Ibooks" hvor du kan kjøpe bøker og lese på Ipad-en din. Amazon og deres Kindle vil nok merke økt konkurranse fremover.

GUIDE: Sikkerhetskopiering - Hva bør du kopiere - og hvordan?

Filmer i HD

Ipad leveres med 12 multi touch-programmer som fungerer både i portrett- og landskapsmodus (som mail, nettleser og kalender) og Apple lover en helt ny måte å surfe nettet på.

Det er ikke noe fysisk tastatur, men i landskapsmodus vil tastaturet på skjermen være tilnærmet like stort som et vanlig tastatur. Youtube er også med på Ipad og lar deg se filmer i HD.

Les også: Full HD på sparebluss

Mulig med eksternt tastatur

Sammen med lanseringen av Ipad kunngjorde også Apple at de har laget og redesignet arbeidspakken Iwork til bruk på Ipad. Disse applikasjonene kan kjøpes i App store og er som vanlig Keynote (presentasjon), Numbers (regneark) og Pages (tekstredigering).

For de som er kjent med Ipod eller Iphone vil synkroniseringen med Mac eller PC være en kjent prosess som foregår via Itunes. Du kan også bruke applikasjoner du har kjøpt til Iphone eller Ipod touch, til Ipad.

Som ekstrautstyr kan man blant annet kjøpe eksternt tastatur – for de som ikke finner seg helt til rette med tastatur på skjermen.

Les mer om Ipad på Hardware.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.