RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er innvandrerne i Groruddalen


Rapporten skal gi kunnskap for det videre arbeidet i Groruddalssatsingen.
Rapporten skal gi kunnskap for det videre arbeidet i Groruddalssatsingen.
En rapport som kartlegger befolkningssammensetning og levekår i Groruddalen er klar.

GRORUDDALEN: Vebjørn Aalandslid i Statistisk Sentralbyrå har laget rapporten «Innvandreres demografi og levekår i Groruddalen og Søndre Nordstrand».

Formålet er å gi kunnskap som kan brukes som grunnlag for arbeidet i Groruddalssatsingen.

Vellykket integrering

Aalandslid tar for seg områder som sysselsetting, utdanning, deltakelse i barnehager og inntekt.

Han mener integreringen generelt er relativt vellykket.

– Men vi må la det gå tid. Barna til innvandrerne gjør det mye bedre på arbeidsmarkedet og i utdanning enn det foreldrene gjorde, sier han til NRK Østlandssendingen.

Klikk her og les hele rapporten.

Blant annet ser vi at forskjellen mellom minoritetsgrupper er stor når det gjelder evnen til å klare seg uten offentlig støtte.

Av de ti største gruppene er innvandrere fra Sri Lanka, Vietnam, Filippinene og India omtrent like selvhjulpne som snittet av befolkningen. Iranerne kommer i en mellomposisjon, med de med pakistansk, tyrkisk og marokkansk bakgrunn noe lavere. Helt på bunnen er innvandrere fra Somalia og Irak – som er flyktningegrupper.

Men ser vi på grad av selvhjulpenhet, forstått som hvor mange som klarer seg uten offentlige overføringer, finner vi de høyeste andelene på Bjerke og Grorud.

Bodd i Norge lenge

Sammenlignet med innvandrere i landet ellers har innvandrere i Groruddalen og Søndre Nordstrand lang botid. Nær en av tre har bodd i Norge i mer enn 20 år, på landsbasis gjelder dette en av fem.

Arbeidsledigheten blant innvandrere med bakgrunn fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Øst-Europa utenfor EU i Groruddalen ligger som i Oslo rundt fem prosent. Ledigheten for denne gruppen er høyest i Bjerke bydel med sju prosent og lavest i Alna med fire prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere