Slik er Nintendo 3DS

Den øverste delen på den nye DS-en får 3D-skjerm uten touch.

Den øverste delen på den nye DS-en får 3D-skjerm uten touch.

3DS har også gyro- og bevegelsessensor og kan ta 3D-bilder.

Nintendos nye håndholdte vidunder.

SPILLVERKET.NO/LOS ANGELES: Nintendo 3DS-konsollen er en videreutvikling av DS, med betydelig kraftigere maskinvare og ikke minst 3D-teknologi som ikke krever briller.

Les også: Sony satser tungt på 3D-spill

Touch og 3D hver for seg

3DS-en får to 3,5-tommers skjermer, hvorav den nederste er en vanlig touch-skjerm mens den øverste er en 3D-skjerm uten touch. Grunnen er at fingermerker har en tendens til å ødelegge 3D-effekten, slik at en kombinasjon av touch og 3D ikke lar seg gjøre, ifølge Nintendo.

Touch-skjermen er på 320x240 piksler, mens 3D-skjermener på 800x240 piksler. De 800 deles på to lag med 400 hver for å skape 3D-effekten.

Sniktitt: Ekte gitar og keyboard i Rock Band 3

Gyrosensor

Interessant nok har enheten en skyveknapp som lar deg justere 3D-effekten fra ingen til full effekt.

Vi kan foreløpig bare spekulere i om grunnen kan være at langvarig bruk av 3D-effekten kan gi ubehagelige konsekvenser, slik mange har opplevd med andre 3D-teknologier.

Nytt på kontrollfronten er en analog "slide pad", ikke så veldig ulik den løsningen Sony har brukt til Playstation Portable. Maskinen har også en bevegelsessensor og gyrosensor som de lover å bruke flittig til nye spillideer.

Les også: – Vi vil gjøre spill tilgjengelige for alle

3D-foto

Nintendo lover oss en mye kraftigere maskinvare enn den forrige DSen, og enkelte utviklere har også tidligere valgt å sammenligne den med nyere stasjonære konsoller heller enn andre håndholdte.

Ikke bare kan 3DS-en vise 3D – den kan også ta egne bilder i 3D, takket være de to kameralinsene på lokket.

Videre skal maskinen støtte fremvisning av 3D-filmer, trolig fra en lang rekke, men i første omgang med titler som "How to train your dragon", "Legend of the Guardians" og "Tangled".

Bildespesial: Slik får man oppmerksomhet på E3-messen

Trådløs i hvilemodus

3DS vil også ha muligheter for trådløs kommunikasjon selv i hvilemodus, og uavhengig av hva man spiller. Ved hjelp av en onlinetjeneste kan man få levert nye brett, nye oppdrag, rangeringslister og lignende fortløpende, og det skal ikke koste noe ekstra.

Ved lansering kan spillkassettene holde opptil 2GB med data, mot maks 512 MB på DS. Denne grensen kan trolig utvides etter hvert.

Les også disse sakene fra E3-messen

Storslipp av titler fra EA

En cybernetisk superninja er født

Gjør deg klar til iskalde grøss - Silent Hill er tilbake

Skrekk og fantasy fra Konami

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag