RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NY: Ipod Touch har fått bedre batterikapasitet.
NY: Ipod Touch har fått bedre batterikapasitet.

Slik er nye Ipod Touch

Vi har sett nærmere på nyhetene i Ipod Touch.

AMOBIL.NO: Nykommeren har blitt litt tjukkere enn forgjengeren, da den har vokst en halv millimeter.

Les også: Alt om nye Ipod Nano

Designen ligner for øvrig på Iphone 3G, med tanke på at den er tynnere mot kantene og baksiden dermed har en buet form. Bredden og høyden er for øvrig som før, og nye Touch har blitt fem gram lettere.

Les også vår test av Ipod Touch
Les også vår test av Iphone 3G

Høyttaler innebygget

Apple har gjort som Creative gjør på sine MP3-spillere for tiden, og bygget inn en høyttaler på baksiden. Dette kan være praktisk dersom flere skal se på video samtidig. Praktisk er det også at volumkontrollen nå er fysiske knapper på siden av spilleren.

Skjermen har samme spesifikasjoner som på forgjengeren. Den er 3,5 tommer stor og har en oppløsning på 480 x 320 piksler. Siden dette er en trykkskjerm kan du styre alt på Touch med en finger.

Les også: Mye MP3-spiller for pengene

Joggeskokompatibel

En av nyhetene i nykommeren er at du nå kan bruke tilbehør av typen "Nike+" uten å koble til noe ekstra til Ipod-en. Både programvare og trådløs mottaker for dette ekstrautstyret er nemlig innebygget. Dette gjør at du blant annet kan bruke joggeskosensoren fra Nike.

Systemet fungerer omtrent som på Samsungs Adidas-mobil Micoach, og forteller deg underveis om du må øke eller senke treningsintensiteten. Ipod-en lager en treningslogg du kan se på senere. En Nike-skosensor koster i underkant av 200 kroner.

Les også: Storslipp av Walkman-spillere

Touch har som forgjengeren innebygget Wi-fi. Dette gjør at du kan surfe på internett via den innebygde Safari-nettleseren, kjøpe musikk i Itunes og kjøpe programmer og spill via App Store.

Spill og programmer er for øvrig noe Apple legger stor vekt på i denne MP3-spilleren. Blant annet vil det komme flere nye spill fra EA Games.

Les også: Mye nytt til Zune

Bedre batteri

Batterilevetiden skal nå være lengre enn på forgjengeren. Ifølge Apple skal Touch klare å spille musikk i 36 timer, eller video i 6 timer på én lading. Forgjengeren var oppgitt til henholdsvis 22 og 5 timer.

Touch kommer i tre utgaver, med 8, 16 og 32 GB minne. I motsetning til hva konkurrentene gjør for tiden, kan du ikke utvide minnet videre med minnekort. Bluetooth har den heller ikke.

Les flere saker om teknologi på Tek.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere