RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er Oslofolks sykkelhverdag


SYKLER UANSETT VÆR: Siri Helle sykler mellom Nedre Bekkelaget og Oslo sentrum uansett vær. Hun ønsker bedre tilrettelegging for sykkel.
SYKLER UANSETT VÆR: Siri Helle sykler mellom Nedre Bekkelaget og Oslo sentrum uansett vær. Hun ønsker bedre tilrettelegging for sykkel. Foto: Foto: Trine Solberg
Oslo kommune vil vise at sykling er for folk flest. I dag sparkes en ny kampanje i gang, for å få deg til å sykle mer.

SENTRUM: Sykkelprosjektet ønsker å få flere til å sykle i hverdagen, og lanserer mandag 5. mai en inspirasjonskampanje for sykling i hverdagen.

Ideen er å inspirere til mer sykling ved å vise mulighetene sykkelen som transportmiddel har. Kommunen vil også vise at sykkelen er for folk flest, og ikke bare våghalser og treningsnarkomane.

LESERNE MENER: «Det er blitt så trendy å sykle at alt annet skal vike for disse terroristene»

Viktigste er å komme fort frem

Og for å få deg til å sykler mer har kommunen funnet fire «vanlige» Oslo-borgere til å fortelle om sin sykkelhverdag. Disse kan du framover se på reklameplakater over hele byen.

Fredrik (15) bor på Ullerntoppen, i perfekt sykkelavstand til skole, venner og fritidsaktiviteter. Sykkelen gir ham frihet til å reise dit han vil, uten å være avhengig av at foreldrene har tid til å bringe og hente.

– Innimellom sykler jeg for treningens skyld, men som regel så er det aller viktigste å komme seg fort frem, forteller han.

Mari (25) bor på Torshov og studerer på handelshøyskolen BI. Hun sykler når hun skal i butikken, besøke venninner, til høyskolen eller på treningstur.

– Jeg trenger ikke bry meg om rutetabeller eller parkeringsplasser, og så er det utrolig effektivt. Man kan koble av mens man suser gjennom byen, påpeker Mari.

LES OGSÅ: Samferdselsministeren: – Jeg gruer meg til hjemveien

Føler seg fri på sykkelen

Veronica (50) sykler til de fleste formål, og sparer både tid og krefter ved å bruke el-sykkel når hun skal på jobb i Bærum, 17 kilometer unna.

– Når jeg sykler så føler jeg meg fri. Jeg sparer tid, fordi jeg slipper å stå i kø, og med el-sykkel kan jeg nesten sykle så langt jeg vil. Det er min måte å bevege meg fort og langt, sier hun.

Wasim (38) bor i Lommedalen og pendler til jobben som lege på Rikshospitalet. Han bruker sykkelen til jobb, men også for å være ute sammen med barna sine. For Wasim er sykkelpendling en god måte å klemme mosjon inn en ellers travel hverdag.

– Det er en veldig enkel og morsom måte å få 30 minutters daglig trim, påpeker han.

LES OGSÅ: – Jeg føler meg innmari utrygg, så jeg sykler som en kjerring

Mange vil sykle mer

En ny undersøkelse, som offentliggjøres i dag, viser nemlig at Oslos befolkning er svært positive til sykling. Hele 94 prosent av de spurte mener at det er bra at kommunen jobber for å få flere til å sykle. Mange ønsker også å sykle mer.

– Vi vet at Oslos innbyggere har de rette holdningene til sykling. Nå ønsker vi å inspirere til handling. Det er plass til flere syklister i byen, sier Rune Gjøs, direktør i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Kampanjen varer i totalt tre uker, og vil pryde busser, trikker og bysykkelstativer i løpet av ukene 19, 20 og 21.

LES OGSÅ:

Nå blir det gratis med sykkel på t-banen

– Blått styre er det verste som kan skje for Sykkel-Oslo
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere