*Nettavisen* Nyheter.

Slik er ungdommenes økonomi

MARTIN SOMMERSETH (16): 1) Ja. 2) Fra mamma og pappa. 3) Jeg får mest til det jeg trenger, og så jobber jeg litt hjemme for å fortjene pengene. Lager middag annenhver dag for eksempel. Taco er favoritten. 4) Nei. 5) Nei, betaler ikke egne regninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

MARCUS VOLL (16): 1) Ja, med visa electron. 2) Pengene får jeg fra bursdager og jul. Setter inn noe på visakonto og sparer resten. 3) Nei, jeg får ikke noe fast månedsbeløp på konto. Mamma og pappa kan heller overføre litt hvis de ser at brukspengene er oppbrukt eller hvis jeg trenger noe. 4) Nei, bruker aldri mer penger enn jeg har. 5) Har ikke særlig mange regninger egentlig. (Alle ungdommene opplyser om at de har egen mobiltelefon.)

Klikk på bildet for å forstørre.

FARDOWSA CANBI (15): 1) Nei. 2) Fra mamma og pappa. 3) Har jeg ikke kontroll på, spør bare når jeg skal noe. 4) Nei, har ikke kredittkort men kommer an på måneden om jeg bruker lite eller mye. 5) Det eneste jeg gjør er å være der og smile.

Klikk på bildet for å forstørre.

VERONICA MILJKOVIC (15): 1 Ja. 2) Fra pappa. 3) Jeg får 800 kroner på konto og 200 av mamma i cash. 4) Kredittkort har jeg ikke, men jeg må av og til spørre om mer penger… 5) Nei betaler ingenting selv.

Vi stilte fire ungdommer følgende spørsmål:

1) Har du egen bankkonto med visa?
2) Hvor får du penger fra hver måned?
3) Hvor mye penger får du?
4) Bruker du noen gang mer penger enn du egentlig har?
5) Betaler du dine egne regninger?

KLIKK DEG IGJENNOM BILDENE OG SE HVA DE SVARTE!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.