*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du et slankere liv!

KOM IGANG!

Få den hjelpen du trenger til å komme i gang og nå dine mål! Vår treningsekspert tipser deg.

KVINNEGUIDEN.NO:

Er du klar for å ta fatt på trening og få den kroppen du virkelig ønsker deg? Dette skal du få til - Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen vet akkurat hva som kreves.

LES OGSÅ: Utholdenhetstrening som virker

- Dårlig unnskyldning

Det vanskeligste med å komme inn i faste treningsrutiner er ofte at man er sliten etter jobb eller skole, men treningseksperten mener at dette handler om prioritering og planlegging uansett hvordan ens hverdag ser ut.

- At man jobber og har familie er kun dårlige unnskyldninger. Ta med familien på trening eller legg øktene til rett før eller etter jobb eller skole. Å stå opp en halvtime før daglig kan gjøre underverker!

Veldig mange synes at trening er pyton og noe som bare må gjøres for å unngå å forfalle helt, hva vil du si til de som har det slik?

- Det handler om å legge inn treningen som en del av hverdagen, uavhengig av om du velger å sykle eller gå til jobb eller gjøre noen øvelser på stuegulvet hjemme. Finn en treningsform som du syns er morsom og har lyst til å gjøre! Det finnes et hav av ulike måter å trene på, så hvorfor ikke prøve noe nytt om du syns trening er pyton? Og til syvende og sist handler det ikke om hva du gjør, men innsatsen i det du gjør og at du gjør noe, sier Line Marion

LES OGSÅ: Sikker og effektiv slanking

Gå ned i vekt

Man bør være i moderat fysisk aktivitet minimum 30 minutter daglig. Det er bedre å klare dette enn å dra på treningssenter en eller to ganger i uken i en time, mener Line Marion.

- For travle mennesker passer dette også bra, slik at man kan være ferdig med trening og en dusj på under tre kvarter! Tar man treningen om morgenen, kan man jo bare hoppe rett i treningsklærne og ta morgenstellet etterpå. Tidseffektivt og helsebringende! Mange treningssentre tilbyr også halvtimes gruppetreninger nettopp fordi mange har et travelt liv, men likevel skal få holdt helsen og formen i hevd. Klarer man likevel å trene tre ganger i uken eller mer enn en times tid, kan dette erstatte de 30 daglige minuttene, tipser hun.


Det du bør gjøre uansett om det handler om å nå et nyttårsforsett eller et annet mål, er å stille deg selv noen spørsmål som kan få deg til å forplikte deg enda mer til målet: Hva er ditt mål?

  • Hvorfor ønsker du å oppnå dette?

  • Er ditt mål viktig for deg?

  • Hvorfor er det viktig?

  • Hva vil skje om du oppnår målet?

  • Hva om du mislykkes?

  • Hvordan kan du oppnå ditt mål?


  • Les mer om kropp og sjel på Kvinneguiden.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag