Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du podkaster på mobilen

Vi viser deg hvordan du laster ned radio- og TV-klipp til mobilen din.

AMOBIL.NO: MP3-spilleren har gjort hverdagen bedre for den som er glad i musikk. I stedet for å høre rullende piggdekk og motorsus på vei til jobb, kan du ta på deg et hodesett og drømme deg bort i din egen verden av musikk.

Podkast - en ny dimensjon

Om du begynner å bli lei av musikken din, kan podkast være en helt ny dimensjon av underholdning. Podkast er egne radio- eller TV-programmer du laster over til MP3-spilleren eller mobilen, eller hører rett på PC-en din.

For eksempel kan du se nyhetssendinger og dokumentarer mens du sitter på bussen.

Videre kan du laste over en rock-podkast dersom du er glad i musikksjangeren. Da får du høre diskusjon og presentasjon av gamle og nye artister så vel som låter du ikke allerede er lei av. På den måten kan du utvide musikkspekteret ditt.

Dersom du er opphengt i en TV-serie, kan du laste ned en egen podkast om TV-serien med spekulasjoner og meninger. Og om du vil lære deg et nytt språk, er det ikke noe problem å laste ned et språkkurs rett inn på Ipod-en din.

Det finnes også en rekke underholdningspodkaster både på norsk og engelsk. De fleste norske radiokanaler legger ut radioprogrammene sine som podkast.

Podkaster i videoform kan du se på MP3-spilleren eller mobilen dersom den har fargeskjerm og kan spille av video.

Les også: Slik konverterer du en videopodkast

Slik får du podkastepisoder

I den nye podkast-katalogen vår kan du laste ned en rekke norske og engelske podkaster. Allerede nå ligger det 36 445 episoder og venter på å bli lastet ned helt gratis.

Her finner du vår podkast-katalog

For å laste ned podkastene til datamaskinen, høyreklikker du på "last ned" og velger å lagre filen. Nå ligger podkasten lokalt på PC-en, og du kan se den når du vil.

Overfør de til mobilen eller MP3-spilleren

Lydpodkastene kan brukes på alle MP3-spillere og mobiler med MP3-støtte, og er bare vanlige lydfiler som du overfører på samme måte som du overfører musikken din.

I tillegg finner du en videopodkaster som kan lastes ned til de MP3-spillerne og mobilene som støtter video i MP4-format.

Når du kobler mobilen eller MP3-spilleren til PC med en kabel, vil PC-en i de fleste tilfeller oppdage den og bruke den som en lagringsenhet. Da kan du enkelt dra filene rett over til mobilen eller MP3-spilleren, enten du bruker Windows, Mac OS eller et Linux-basert operativsystem.

Bruker du mobilen, kan du i de fleste tilfeller også bruke Bluetooth eller en minnekortleser for å overføre podkastene.

Les også: Slik overfører du filer til mobilen

Itunes

Dersom du har en Ipod eller Iphone fra Apple, må du bruke Itunes for å overføre podkastene. Lagre filen på disken, og dra den inn i Itunes når den er ferdig nedlastet. Neste gang du synkroniserer med Itunes, vil den nye podkasten automatisk legges over på enheten.

Du kan laste ned Itunes fra Apples nettside

For å overføre podkastene over til MP3-spilleren, kan du dra filen rett inn i Itunes etter podkasten er ferdig nedlastet. Neste gang Ipoden synkroniseres med Itunes, vil den nye podkasten din være å finne på spillelista.

Les mer på Amobil.no

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk