RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk tipsene for hvordan du enklest og billigst mulig får silkemyke legger
Sjekk tipsene for hvordan du enklest og billigst mulig får silkemyke legger

Slik får du silkemyke legger

Wax on wax off - slik unngår du røde prikker og inngrodde hår!

KVINNEGUIDEN.NO: Kvinner bruker mye tid på å fjerne uønsket hårvekst på både legger,lår, nedentil og under armer, men det er ikke alltid at resultatet blir så perfekt som vi håper på.

- Det absolutt største problemet med hårfjerning, er de røde prikkene som etterhvert også kan utvikle seg til kviseliknende byller eller klumper, sier hudterapeut Anette Sommerfelt Kvaal

- En måte å løse dette problemet på, er å fjerne hårene permanent med laser. Dette bør du imidlertid gjøre en fem-seks ganger for at resultatet skal bli optimalt. Dessverre er du ikke garantert et godt resultat, og metoden er også kostbar.

Les også: Slik blir du sexy nedentil

Fordeler med voksing

Hun mener at voksing er den absolutt beste måten å fjerne uønsket hårvekst på, dersom du vil være sikret et godt resultat uten at det koster for mye.

– Fordelene med voksing er at det tar tid før huden lager ny rot. Håret fungerer slik at det gror i 1000 dager og hviler i 100 dager. Det er vondest første gang når man vokser, men det blir bedre etterhvert, sier hudterapeuten.

Kvaal mener at hårfjerning på legger med voksstrips ikke behøver å ta mer enn maks ti minutter. Selv synes hun at salongvoksing er det beste, men strips til hjemmebruk er mye billigere i tillegg til at det er enkelt å gjennomføre selv.

Les også: Vakker uten sminke

Ikke egnet for voksing

Det er ikke alle deler av kroppen som egner seg for hjemmevoksing. Vær forsiktig med bikinilinjen, dette området er sensitivt, og du kan risikere blodutredelser og sår. Du bør heller ikke vokse under armene da dette kan forstyrre kjertlene under huden, mener hudterapeuten.

I tillegg advarer hun deg mot å vokse på føflekker med hår, og om du har psoriasis, diabetes eller er bløder. Husk også på at huden blir sensitiv etter voksning.

TEST: Mattende pudder

Unngå sol og lotion

- Etter at du har vokset deg skal du unngå varme bad rett etterpå, og du, du bør også unngå sol og solarium, bodylotion og selvbruning første døgnet etterpå. Smør heller på Aloe Vera, sier hun.

Les også: Er du i faresonen?

Les også disse sakene:

Slik blir du en fresh blondine

Slik sminker du øynene større

Legg perfekt skimmerskygge

BILDESERIE: Stilige sandaler

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere