*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du togbilletten på mobilen

NSBs app lar deg kjøpe togbillettene direkte fra mobiltelefonen. Foto: Foto: Mobilen.no

Med NSBs nye app kjøper du billettene i ro og mak ved frokostbordet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er raskt og enkelt å kjøpe billetter via den nye NSB-appen. Foto: Foto: Mobilen.no

Klikk på bildet for å forstørre.

Appen gir informasjon om eventuelle forsinkelser på strekningen du skal reise. Foto: Foto: Mobilen.no

Appen har forsåvidt eksistert en stund, men den gamle versjonen ga deg ikke mulighet til å bestille enkeltbilletter – kun fornye månedskortet ditt og selvfølgelig sjekke togtidene.

Les også: Lover full dekning på t-banen

Les også: Test av nettet på bussen

Les også: Lar deg kjøpe billett på mobilen

Enkel å bruke

Billettene du kjøper i den nye NSB-appen kan du også vise til konduktøren. Billetten viser informasjon om avgang- og ankomsttider, samt en QR-kode som kan skannes av konduktøren.

Når du skal kjøpe en billett, starter du med å velge avreise- og ankomststed. Appen foreslår selv stasjoner som ligger i nærheten, basert på GPS-posisjonen. Finner du ikke stasjonen du vil reise fra, kan du selvfølgelig søke manuelt.

Etter at du har valgt hvor du vil og når du ønsker å reise, får du opp en liste over de nærmeste avgangene. Når du har valgt en avgang, kan du se reiseruten på et kart og legge den til i en Favoritter-liste. I motsatt fall kan du kjøpe en billett.

Sikkerhetssjekk

For at du skal kunne kjøpe billetter, må du registrere et betalingskort på profilen din. Dette kan av sikkerhetshensyn ikke gjøres via appen, men ved å logge deg inn på profilen din på www.nsb.no. Da kan du foreta alle billettkjøp direkte fra appen uten å måtte taste inn betalingsinformasjon hver gang.

Vi forsøkte å kjøpe enkeltbilletter, og det fungerte smertefritt. Men da vi forsøkte å kansellere et kjøp, fikk vi beskjed om at vi måtte ringe et telefonnummer og oppgi referansenummer for å få tilbakebetalt pengene.

I tillegg til å kjøpe enkeltbilletter, prøvde vi også å fornye et månedskort. Etter å ha logget på med brukernavn og passord fra NSBs nettsider, fikk vi opp informasjon om det elektroniske reisekortet som var registrert på denne brukeren.

For å få fornyet kortet må du trykke på en stor knapp og bekrefte at vi virkelig ønsket å belaste det registrerte betalingskortet. Du må deretter ta med deg ditt elektroniske reisekort og plassere det på en av NSBs valideringsmaskiner eller billettautomater. Da blir billetten overført til reisekortet ditt.

Nyttig informasjon

NSB-appen er nyttig for alle som ikke alltid har tid til å stå i kø ved billettautomatene. At den i tillegg også har er en utmerket elektronisk rutetabell, er veldig praktisk.

I oversikten over aktuelle reiser på en gitt strekning, vises også eventuelle avvik. Det kan for eksempel være sporvekslere som har sluttet å fungere eller kjøreledninger som har falt ned – velkjente grunner til forsinkelser som de fleste NSB-pendlere har erfart mer enn én gang.

Alt i alt gir vi tommelen opp for NSBs nye app.

Les hele denne testen på Mobilen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.