RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange utsetter juleshoppingen, og da er det lett å få panikk.
Mange utsetter juleshoppingen, og da er det lett å få panikk. Foto: Foto: Istockphoto.com

Slik fikser du gaver i siste liten

Det går an å få de siste gavene i orden, uten at du blir svett av stress.

KVINNEGUIDEN.NO: For de fleste av oss blir det med snakket, men det lønner seg å begynne tidlig med julegavene.

Desember går fort, og juleavslutninger og jobbprosjekter som skal avsluttes før jul spiser mye av tiden. Likevel utsetter mange shoppingen, og da er det lett å få panikk.

Se video: Den perfekte kjærestegaven

Det ordner seg

Men, ta det med ro - helt med ro! Det går an å få unne gavehandlingen, uten at du får både høyt blodtrykk og svetteperler i pannen. Her har du tipsene!

  • Lag en liste: Hvem du skal kjøpe til, og hva som kan være en passende gave. Spør familiemedlemmer og venner om råd - ofte har noen snappet om potensielle gaveønsker gjennom året, som du ikke har fått med deg.
  • Forsøk å handle når resten av verden ikke gjør det. Det betyr at lørdag er bannlyst. De beste tidspunktene er formiddagen på hverdager, eller rett før stengetid - særlig om butikken har kvelds- eller nattåpent.
  • Samle innkjøpene på få steder, så sparer du unødvendig tid på transport.
  • Hvis du overhodet ikke rekker å gå ut for å handle julegaver er internett løsningen. Flere nettbutikker tilbyr elektroniske gavekort på alt fra datautstyr til spaopphold, og gavekortene kan printes ut og pakkes inn. Legg med et par mursteiner i pakken, og mottakeren vil ikke skjønne noen ting!
  • Ikke undervurder gaver du får kjøpt i dagligvarebutikken. Det høres kanskje kjedelig ut, men mange vil bli strålende fornøyde dersom de får en kurv fylt av godsaker i fast og flytende form. Hva med å for eksempel lage en tapaskurv til mor, eller en sjokoladekurv til søster?

Les også: Jul for begynnere
Les også: Ti harde pakker
Les også: De kjipeste julegavene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere