RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik gikk første vinterdag


Første smak av vinter ble som den alltid er - kaos i trafikken.
Første smak av vinter ble som den alltid er - kaos i trafikken. Foto: Arne Vidar Jenssen
Det er alltid en utfordring når første vinterdag møter morgenbilistene. 10 centimeter våt snø gjør at bergingsbilene går i skytteltrafikk mandag.

OSLO: I natt lavet snøen ned i hovedstaden, og i formiddagstimene var det ikke alle som var like klare for forholdene som møtte dem på veiene.

Vi har hatt 120 assistanser i Oslo frem til klokken 11 i dag. Det er langt over gjennomsnittet for en oktoberdag, der vi så langt har ligget på 95 assistanser pr. dag, sier Ingvill Refsnes, pressekontakt i Viking redningstjeneste.

– Vi hadde cirka 600 assistanser i hele landet frem til klokken 10. 75 prosent er på Østlandet, og halvparten skyldes utforkjøring, fastkjøring og startvansker, forteller Refsnes.

Rolig for politiet

Operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt forteller til VG Nett at de på sin side har hatt en rolig start på uken.

– Nedbøren har gått over fra snø til regn her i Oslo, så vi har hatt svært få henvendelser. Men vi oppfordrer fortsatt bilistene til ikke å kjøre på sommerdekk, sier Kråkenes.

Meteorologen forteller temperaturen vil synke kommende natt.

– Lavtrykket som ligger over Oslo og Akershus vil bevege seg østover, noe som vil gi nedbør på store deler av Østlandet, sier statsmeteorolog Børje Johansson til Dagbladet.

– Temperaturen vil ligge på rundt null grader. Snøen kan derfor bli liggende over 150-200 meter, sier Johansson.

LES OGSÅ: Ljan skoles elever laget egen refleks

LES OGSÅ: Snart går det rundt i Storo-krysset

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere