RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik gjør du hjemmet mer personlig


Puffer i skinn og stormønstret vegg er to av årets trender. (Foto: Arco)
Puffer i skinn og stormønstret vegg er to av årets trender. (Foto: Arco)
Personlighet er nøkkelordet til trendkorrekt boliginnredning i 2008.

I 2008 kan følgende rekvisitter gjøre nytten:

Store mønstre
Jo større mønster, desto mer personlighet i 2008. Stilen spenner fra folkloristisk rosemalingmønster til naive marimekkoblomster. Kjempemønstrene brukes på tapeter og gardiner, og på løse veggsjablonger som limes opp.

Striper
Med sterke konstrastfarger, slik at ingen er i tvil om den like sterke personligheten bak valget.

Familiebilder
Mer personlig blir det neppe. Bytt ut de matchende Ikea-rammene med oddere eksemplarer. Gi samtidig bildene en dytt så de henger litt skjevt, og la en eventuell symmetri i opphenget ligge så langt nede i dypstrukturene at den ikke oppdages ved første blikk.

Lappetepper
Quiltet eller heklet, begge deler bringer rural lykke inn i hjemmet.

Fløyel
Gjerne i form av et mørkerødt fløyelstrekk på en stoppet lenestol. Dette gir et historisk preg som bærer bud om flere generasjoner med personlighet, hva ellers.

Blondeduker
Oldemors nupereller er i skuddet igjen. Kaffeflekker fra femtitallet midt på duken? Klipp av de gamle blondene og sy dem fast på noe nytt.

Strikket tevarmer
Strikk til du blir utbrent, for i år er hjemmestrikket nettopp adelsmerket på at du ikke er utbrent, men har oseaner av deilig tid som du fyller på ditt unike kreative vis.

Bøker
Alle som solgte bøkene sine da boligene ble ryddet og hvitmalt for noen år siden, må forte seg å kjøpe nye - eller helst gamle, på antikvariat og loppemarked.

Fototapet
Hvem spør vel om det er pent, så lenge det er personlig? Ta bilde av katten din, barna dine, navlen din eller en løvetann, og bestill tapet til én vegg av mesterverket.

Laaaange sofaer
Ti seter etter hverandre er utmerket. Men har du nok plass og personlighet til dette?

Lampeskjermer i str XXL
Skjermene blir enda større i 2008, enten de henger fra taket eller troner øverst på en lampefot. "Misfit" vil forhåpentlig bli oppfattet som en modig måte å vise sin originalitet på.

Lukkede rom
Utsikt til skitten oppvask var in i 2007, men er på vei ut i 2008. Åpne løsninger lukkes igjen med vegger og dører, slik at den mangfoldige personligheten kan velge rom etter behov.

Naturhistorisk kuriosa
Et sjeldent skjell fra sandbankene ved Huing-provinsen, en tørket geitebæsj fra Himalaya-platået, et mumifisert trillingfoster fra Marrakesh. Det er bare så genuint deg.

Kulturhistorisk kuriosa
En tånegl fra en fransk druetråkker, lagret på en flaske grumset årgangsvin. En byste av komponisten Arvo Pärt (NB - helst ikke Beethoven!) funnet på bakrommet hos en nedlagt noteforhandler i Tallinn. Du vet. Det er ikke måte på hva en åpen personlighet snubler over på sine reiser, og sammen med trillingfosteret fra punktet ovenfor blir dette et display du kan stå for.

Sentimentale minner
Spilledåsen som grandtante Amalie snurret på i 1930-årene. Dokkeskoene fra bestemor i Sandviksvågen. Disse tingene bekrefter at du ikke er en slektsløs og ufølsom psykopat, og vises med hell fram sammen med trillingfoster og tånegler.

Overtydelig gjenbruk
Miljøengasjementet skal synes. Det betyr ikke nødvendigvis pelletskamin, men gjerne sjøgresskrukker, kvistdekor og opplagt redesign nylig viste eksempler er lysekrone av billykter, lenestol av champagnekorker og skulptur av kleshengere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere