*Nettavisen* Nyheter.

Slik har du neppe sett ski-VM før

Vi tok tempen på VM-stemningen med 360-graders panoramabilder.

OSLO: Halvannen ukes skifest og folkefest er over i Oslo. VM på ski skapte mange minneverdige øyeblikk både rundt Holmenkollen og nede i Oslo sentrum.

Undertegnede har vært med litt på VM-festen både her og der. Underveis har jeg tatt noen 360-graders panoramabilder med mobiltelefonen, som viser hvordan VM har sett ut fra innsiden.

Del

Bildene er på sett og vis unike, siden det ikke er vanlig å se denne type bilder. Men samtidig viser de ski-VM akkurat slik mesterskapet oppleves for de som er til stede.

Slik ser du bildene:
– Klikk og dra sidelengs i bildene for å rotere rundt.
– Bruk knappene med pluss og minus for å zoome ut og inn i bildet.
– Mens du zoomer og roterer, kan du se himmelretning på kompassirkelen i bildet.
– Under hvert bilde finner du link til større versjon i eget vindu.

Tribunen på VM-haugen under sprintstafetten

Det var både grått og folksomt på Gratishaugen under sprintstafetten onsdag 2. mars. Dermed var det ikke så mye man så. Men slik var i alle fall utsikten fra toppen av tribunen på Gratishaugen, eller VM-haugen, som den har blitt omdøpt til.

Klikk her for å se en stor utgave av bildet i eget vindu

Stemning på toppen av VM-haugen

Sprintstafettene i VM var helt utsolgt, så det var folksomt inne på hele området på VM-haugen. Dette bildet er fra området der løperne kjører nedover mot stadion igjen etter den såkalte Hellner-bakken. Her er det liv og røre både langs løypa og ved storskjermen inne i skogen.

Klikk her for å se en stor utgave av bildet i eget vindu!

Marit Bjørgen hylles på Universitetsplassen

Her står publikum klare til å ta imot Marit Bjørgen etter gullet på 10 kilometer klassisk mandag 28. februar. Valkyrien Allstars har akkurat spilt på scenen, og en stappfull Universitetsplass venter på VM-dronningen.

Klikk her for å se en stor utgave av bildet i eget vindu!

Langs Styggedalen etter tremila

Her ved Styggedalen fikk publikum se løperne både på tur opp til Frognerseteren og ned igjen. Den lange bakken nedenfor fotografen, som ender oppe i et folkehav i solsteiken, var der Therese Johaug satte inn det avgjørende rykket. Og nedenfor gjerdet i skråningen på motsatt side kom hun alene ned igjen kort tid etterpå.

Klikk her for å se en stor utgave av bildet i eget vindu!

Camping rett ovenfor Midtstubakken

Det var mange som skapte stemning i skogen under mesterskapet. Denne gjengen stilte med stort stereoanlegg og speaker, og det ble heiet med både heiarop og sanger fra ulike land etter hvert som løperne gikk forbi. Her er det stille før femmilsstormen.

Klikk her for å se en stor utgave av bildet i eget vindu!

Fantastisk utsikt over Oslo

Liv og stemning i løypa er en grunn til at utøverne koser seg i Holmenkollen, men utsikten som møter dem på vei ned til stadion er også noe å miste pusten av.

Klikk her for å se en stor utgave av bildet i eget vindu!

Del

Har du tatt noen kule bilder fra ski-VM som du vil vi skal vise frem på dittOslo? Send dem gjerne til oss på nett@dittoslo.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag