RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan Grønmo bli


«THE GARDENS OF GRØNMO»: Det tysk-britiske arkitektparet har døpt «sitt» fremtidige Grønmo til «The Gardens of Grønmo», «Grønmohagene». ILLUSTRASJON: Silke Volkert/Magnus Weightman
«THE GARDENS OF GRØNMO»: Det tysk-britiske arkitektparet har døpt «sitt» fremtidige Grønmo til «The Gardens of Grønmo», «Grønmohagene». ILLUSTRASJON: Silke Volkert/Magnus Weightman
Dette er to av vinnerbidragene i arkitektkonkurransen for Grønmos framtid.

OSLO: Vinner av verdens største arkitektkonkurranse Europan er kåret.

Blant de til sammen 33 arkitektteamene som har laget sine visjoner for Grønmos fremtid, var det forslaget «The gardens of Grønmo» som gikk av med seieren.

Bak vinnerforslaget står arkitektene Silke Volkert fra Tyskland og Magnus Weightman fra Storbritannia, heter det på hjemmesiden til Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten samarbeider tett med Renovasjonsetaten, Friluftsetaten og Bydel Søndre Nordstrand om videre utvikling av Grønmo.

Etaten jobber med en reguleringsplan med til sammen tre planalternativ for hvordan Grønmo kan utvikles.

Vinnerforslaget vil jobbes inn i et av de tre alternativene.

På nyåret vil vinnerne bli engasjert til å illustrerer hvordan «The gardens of Grønmo» kan implementeres på deler av Grønmo, samtidig som det tilpasses andre anlegg og aktiviteter som skal foregå på området, skriver etaten på sine nettsider.


LES MER OM GRØNMO:

33 nye ideer for Grønmo

Skrothaugen kan bli paradis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere