RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Karl Johan Sommerservering blir smalere, men med rundt 150 nye sitteplasser. I tillegg er flere spisesteder med på årets utgave.
Karl Johan Sommerservering blir smalere, men med rundt 150 nye sitteplasser. I tillegg er flere spisesteder med på årets utgave. Foto: EGG Arkitekter

Slik kan Karl Johans gate bli i sommer

Sist oppdatert:
Det går mot ny og utvidet uteservering i Oslo sentrum.

KARL JOHANS GATE: - Vi har gjort noen justeringer i henhold til de innspillene vi fikk. Det betyr at det blir et litt smalere serveringsområde, blomsterkassene blir mindre og parasollene blir mindre, sier Øystein Aurlien, senterleder på Paleet, og primus motor for Karl Johan Sommerservering.

Etter at Paleet åpnet igjen i fjor høst, ligger det an til flere plasser og et større restauranttilbud på Sommerserveringen enn det har vært tidligere i år.

- Restaurantene inne på Paleet vil trekke ut på gateplan, slik at det blant annet blir sushi fra Sabaki ute også, sier Aurlien.

Også Taqueria med meksikansk mat og United Bakeries skal med. Fridays, O'Learys, Egon og Hard Rock Café har også vært med tidligere år.

Les også: New York Times hyller Akerselva

- Gode nyheter
Per nå ligger søknaden til behandling i Plan- og bygningsetaten (PBE), der høringsfristen gikk ut denne uka.

- Høringsfristen gikk ut tirsdag denne uken, men vi avventer litt om det kommer uttalelser fordi det kan ta noe tid med postgang. Vi regner med at vår vurdering er klar i løpet av neste uke, sier saksbehandler i PBE, Bjørn Wikan til dittOslo.no.

Han kan av hensyn til saksgangen ikke uttale seg om hvor mange innsigelser etaten har mottatt, men Aurlien fikk onsdag bekreftet at det så langt ikke har kommet motbør mot uteserveringen.

- Det er jo gode nyheter, sier han.

Slik så Karl Johan Sommerservering ut i 2014.

Les også: Slik skal shopping sette Oslo på europakartet

Så mørkt ut
I fjor høst så det imidlertid mørkere ut for Karl Johan Sommerservering. Etter en evaluering av fjorårets sesong, sa både byantikvaren og politiet nei til å fortsette.

- Dette skal være Oslos paradegate. Vi mener det er viktig å holde den fri for parasoller og bord, sa byantikvar Janne Wilberg til Nrk, den gangen. 

Les også: Sjakk og solsikker skal gjøre Oslos farligste område tryggere

- Deilig stemning
Nå har imidlertid en søknad med et revidert forslag vært ute på høring. Dette tar hensyn til flere av innspillene som kom etter forrige høringsrunde, og Aurlien påpeker at de har hatt et godt samarbeid med kommunen, for å få til en uteservering som tilfredstiller alle.

Tilbudet har fått tommel opp av publikum, som har sørget for godt belegg to år på rad.

- At man kan spankulere oppover her, har gitt en sydlansk og deilig stemning. Det er jo nesten byutvikling det vi holder på med, og det er jo veldig morsomt, sier Aurlien, entusitastisk.

Byantikvar Janne Wilberg henviser videre til saksbehandler da dittOslo.no tok kontakt fredag, med vedkommene har foreløpig ikke har svart på våre henvendelser, og det er derfor foreløpig usikkert hva Byantikvaren mener om årets søknad.

Endelig avgjørelse i saken faller trolig i løpet av neste uke.

Les også: «Reguleringskåte politikere, ta dere en bolle!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere