RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan Sæter bli


MILJØGATE: Nordstrandveien får brede fortau med mye grønt. Slik kan de se ut på Sæter om noen år.
MILJØGATE: Nordstrandveien får brede fortau med mye grønt. Slik kan de se ut på Sæter om noen år. Foto: ILLUSTRASJON: Fagerstad utvikling
Det startet med ønske om en større sportsbutikk. Snart begynner drømmen om Sæter å ta form.

SÆTER: – Det begynte egentlig med at Tom ringte med og sa han ville ha en større sportsbuikk på Sæter, sier Arnstein Granlie i Fagerstad Utvikling AS som er det største eiendomsselskapet som er involvert i utbyggingen på Sæter.Granlie og Tom Starberg, som driver sportsbutikken og er styreformann i senterforeningen, er gamle barndomskompiser.

LES OGSÅ:

Fornøyd med kryssforslag

Vil åpne Esso-tomta for parkering

Mannskapskrevende

Dagens butikk er på 134 kvadratmeter, drømmen er en butikk på rundt 400.

– Det er ikke lett å drive sportsbutikk i små lokaler, det er veldig mannskapskrevende, men vi klorer oss fast, sier Tom som er tredje generasjon i familien som som driver butikken.

– Jeg husker at vi var nede i kjelleren her som fem-seks-åringer og så på gutta som skrudde på sykler, helt blanke i øya, mimrer Arnstein.

Trang fødsel

Hvor det skulle ende viste de lite om i 1996 da Fagerstad Utvikling AS kjøpte tomta hvor G-sport ligger i dag. I årene etter har selskapet kjøpt opp Esso-tomta samt lokalene til Sæter fysikalske institutt som har flyttet over i nye lokaler i Ekebergveien 228B.

– Vi som lever av å drive eiendomsutvikling tåler å vente noen år, men det må være smertefult for de næringsdrivende. Det har vært en lang og trang fødsel, sier Arnstein Granlie.

Håper på start om ett år

Nå begynner planene å ta form. En løsning for krysset er inne til politisk behandling (se egen sak) og illustrasjonene av foretnings og boligbygget på tomten viser hvordan Sæter kan komme til å se ut med brede fortau, beplantning og sykkelvei.

–Sæter skal få en by-i-byen-følelse. Alle planene er inne til behandling hos Plan og bygg og vi håper å få dem behandlet før sommeren. Vi håper vi kan være i gang om ett til ett og et halvt år, sier Arnstein Granlie.

–Entusiasmen har begynt å råde, konstaterer Arnstein Granlie.

LES ALT OM SÆTERUTBYGGINGEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere