RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik leier du bil i ferien


POPULÆR: ML er AMGs mest solgte bil i Norge.
POPULÆR: ML er AMGs mest solgte bil i Norge.
Glem utleide biler, endeløse skrankekøer etter en lang flytur og frykt for lommeboka skal lide dersom leiebilen blir stjålet eller skadet. Slik sikrer du deg rett bil til rett tid og rett pris.

OSLO: Det lønner seg alltid å gjøre bestillingen før du drar. Du vil i de aller fleste tilfeller få bedre priser ved å leie bilen i forkant, sammenlignet med de prisene du vil få når du henvender deg til lokale utleiekontor.

I tillegg er du garantert at du faktisk får en bil når du ønsker det.

– Forhåndsbestilling sparer deg ikke bare for penger, men også for unødige bekymringer og potensielt ekstraarbeid. Har du valgt å dra til et populært reisemål under høysesong, kan du i verste fall risikere at alle biler er utleid. Ved å bestille på forhånd er du garantert at du får bil når du er framme ved feriedestinasjonen din, sier salgs- og markedsdirektør Tonje Fossum i Avis.

Velg riktig bilstørrelse

Spesielt fra bilutleiernes flyplasskontorer er det uvanlig å oppnå annet enn standardpriser – uten noen rabatter – dersom du satser på å leie bil ved oppmøte. Planlegger du å reise i Norge i ferien, er det verdt å merke seg at du sparer 15 prosent på Avis sine ordinære priser på å bestille minimum fem dager i forveien.

LES FLERE BILNYHETER PÅ BILIOSLO

– Du må også sørge for at du reserverer en bil som har plass til alt av bagasje og passasjer. Når bil bestilles i forkant, kan bilutleierne riktignok ikke garantere eksakt bilmodell. Men vi kan imidlertid gi deg valgene mellom ulike bilklasser som indikerer bilens størrelse og kapasitet, sier Fossum.

Husk forsikring

Uvant kjørekultur i nye omgivelser, kan by på utfordringer for nordmenn som har en langt mer sivilisert kjørestil enn det som er tilfelle mange andre steder i verden.

Dersom uhellet mot formodning skulle være ute, og du ikke har tegnet de riktige forsikringene, kan det raskt bli en dyr erfaring.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere