RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ EN UKE: Utsiden av Kjelsås Elektro AS så slik ut sent i forrige uke. I løpet av helgen var det kommet inn enda et stuebord.
PÅ EN UKE: Utsiden av Kjelsås Elektro AS så slik ut sent i forrige uke. I løpet av helgen var det kommet inn enda et stuebord. Foto: Foto: Einar Rudaa

Slik så det ut utenfor Kjelsås Elektro

I halvannet år har Kjelsås Elektro AS blitt nedlesset av søppel, hvitevarer og gamle møbler. Nå er grensen nådd.

KJELSÅS: – Hva er det som går av folk? Dette er jo miljøsvin og det er i tillegg straffbart, sier daglig leder ved Kjelsås Elektro AS, Einar Rudaa.

Han ønsker ikke å ha det sånn, men føler nå, etter gjentatte ødelagte morgener med gårdsplassen full av søppel, at det må tas affære.

– Vi har allerede satt lås på porten, men det hjelper tydeligvis ikke. Folk sniker seg da rundt huset eller gjennom hekken med søppel og skrot de selv ikke gidder å bli kvitt på en ordentlig måte, sier Rudaa, tydelig oppgitt.

LES OGSÅ: Da broren døde startet problemene for "Sofie"

– En teori

Elektrofirmaet er allerede i gang med å sette opp video-overvåking av det aktuelle området.

– Vi har holdt til i denne kjelleren i over 60 år, midt blant lokalbefolkningen, og det er jo nettopp her vi trives, sier han.

Problemet oppsto ved påsketider i fjor. Rudaa har en teori på hvorfor nettopp dette tidspunktet var avgjørende.

– Det var en forretning med hvitevarer som holdt til i andre etasje, altså rett over oss. Denne butikken la ned driften ved påsketider i fjor. Jeg vet selvsagt ikke, men det har jeg tenkt på, sier han.

LES OGSÅ: Iris og Siri ble funnet i en plastpose i Sofienbergparken

– Tid og penger

Hver uke bruker elektrofirmaet nå to til tre timer på å bære, laste på, kjøre og å laste av alle andres søppel og skrot.

– Det er en miljøstasjon rett nede i gaten her, i Kapellveien, men jeg tror ikke de tar imot møbler og hvitevarer. For å bli kvitt alt må vi kjøre til Brobekkveien, noe som selvsagt koster oss både i tid og penger, sier Rudaa og fortsetter:

– Vi tipser nå lokalavisen for å prøve å få slutt på denne forsøplingen. Det kan ikke fortsette sånn. Men, vi vet snart ikke hva vi skal gjøre for å få satt en stopper for dette.

LES OGSÅ: Gjør opprør mot sneiper på Torshov

Fyller opp plassen

Kjøleskap, komfyrer, tv-apparat, luftfuktere, bord, stoler, sofaer og et gedigent speil. Det finnes tydeligvis ingen grenser for hva som kan dukke opp utenfor elektrofirmaet i Kjelsåsveien.

– Vi fant en dobbeltseng med madrass utenfor her og et kjøleskap med en stor julenisse-magnet på kjøleskapsdøren. I tillegg til det fant vi et gedigent speil og et stuebord dukket opp i løpet av denne helgen, sier Rudaa og fortsetter:

– Mange av tingene er i god stand, eller pent brukt, som jeg pleier å si. Det finnes mange mennesker som sikkert kunne hatt behov for mye av det vi nå må kaste. Det gjør situasjonen enda vanskeligere, avslutter han.

LES OGSÅ: Smadret på trygg planovergang

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere