RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den gamle duken som har dekket til Høyblokka, skal i løpet av de neste ukene erstattes av en ny.
Den gamle duken som har dekket til Høyblokka, skal i løpet av de neste ukene erstattes av en ny. Foto: Foto: Pål Magnus Tømmervold

Slik ser Høyblokka ut nå

Etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet har Høyblokka vært dekket av en hvit duk. Nå er denne i ferd med å bli byttet ut.

SENTRUM: Det går mot slutten av oppryddingsarbeidet i Regjeringskvartalet, og Statsbygg regner med at den siste delen av saneringen - i de mest skadde bygningene - vil være ferdig i løpet av juli.

Som en del av det avsluttende arbeidet, skal den gamle duken rundt Høyblokka byttes ut med en ny.– I oppryddingsarbeidet har vi måttet forholde oss til forhøyde asbestverdier i Høyblokka, og asbestforurenset avfall er blitt tatt forskriftsmessig hånd om. Når vi er ferdige, skal luftkvaliteten være tilbake til det normale. Hele høyblokken vil blant annet bli støvsugd, og duken rundt bli skiftet ut, forteller Anders Wethal, prosjektsjef i Statsbygg.

LES OGSÅ: Dette er krateret etter bomben 22. juli

Arbeidet med å ta ned duken startet torsdag 31. mai. Det er ventet at den nye duken kommer opp om tre-fire uker.

– Dukens funksjon er å holde et jevnere klima inne i Høyblokka og hindre at nedbør i form av regn og snø kommer inn i bygget. Skulle det komme litt regn mens duken er nede, er det uproblematisk. Det tørker fort opp nå om om sommeren, avslutter Wethal.

LES OGSÅ: Slik blir regjeringskvartalet

LES OGSÅ: Riksantikvaren: – Høyblokka bør få stå
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere