RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik ser neste års 3. divisjon ut


Oslo City og Korsvoll møttes i 3. divisjon i 2012. I år blir det nye oppgjør mellom de to lagene.
Oslo City og Korsvoll møttes i 3. divisjon i 2012. I år blir det nye oppgjør mellom de to lagene. Foto: Alice Johansen
Fotballforbundet har satt opp de 12 avdelingene for 3. divisjon 2014. Sjekk hvem Oslo-lagene møter her!

OSLO: 3. divisjon i fotball består av 12 avdelinger som inneholder 14 lag hver, med unntak av de to nordnorske avdelingene som begge består av 12 lag. Nå er oppsettet for 2014-sesongen klart.

Fagansvarlig Are Hokstad for kampadministrasjon i NFF sier at fotballforbundet har tatt med innspill fra lokale lag så langt det har latt seg gjøre.

– Spesielle enkeltforhold er også diskutert med involverte kretser. I tillegg er det forsøkt å fordele 2.lag, nedrykkslag og opprykkslag så jevnt det lar seg gjøre, sier Hokstad.

Lokaloppgjør og lange reiser

Lagene fra Oslo er i år fordelt på avdeling 1, 2 og 4. I år, som i fjor, blir det lokaloppgjør mellom Oppsal og Rustad i avdeling 1. Oppsal hadde en god fjorårssesong og vant blant annet 10-0 mot tabelljumbo Bøler.

Flest oslolag finner vi i avdeling 2. Her blir det flere lokale dueller mellom første- og andrelag. Korsvoll møter Kjelsås 2 i et skikkelig Nordre Aker-oppgjør, mens Frigg etter fjorårets nedrykk må finne seg i å spille mot Lyn 2 i år.

I fjormøtte Frigg som kjent Lyns førstelag til vestkantoppgjør på Frogner stadion.

Vi noterer oss også at nyopprykkede Lokomotiv Oslo er eneste Oslo-lag i avdeling 4. Det betyr flere lange reiser, blant annet til Bø i Telemark og Skien.

Les også: Dette tenker trenerne om neste års 2. divisjon

Andre må reise langt

Are Hokstad i NFF bekrefter at det har blitt mer reisevirksomhet på enkelte lag etter omleggingen av 3. divisjon i 2011.

– NFF har et ønske om at belastningen over tid skal fordeles jevnest mulig på klubbene i de ulike regionene de tilhører. I et forsøk på å endre belastningen som har vært stor på noen få klubber enkelte steder, har vi i år snudd på dette, sier Hokstad videre.

Klubber som tidligere ikke har reist så langt, vil dermed måtte tåle flere lange reiser i år. Dette er riktignok et mye større problem andre steder i landet enn i Oslo.

– Helheten av det endelige oppsettet skal totalt sett for 3. divisjon gi en best mulig løsning for de 164 deltakende klubbene, sier Hokstad.

Se oppsettet for alle avdelingene i 3. divisjon her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere