RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik sikrer du deg mot fotobokser i sommer


OPPDATERT: Soko As har levert fotoboksvarslere siden 2005. I sommer lanserer de en ny versjon som dekker 36 land i Europa.
OPPDATERT: Soko As har levert fotoboksvarslere siden 2005. I sommer lanserer de en ny versjon som dekker 36 land i Europa. Foto: FOTO: Martine Holen
I sommer lanserers en ny type varsler som dekker 30 000 fotobokser over hele Europa.

OSLO: Skal du på bilferie i sommer? Da kan du spare tusenvis av kroner.I sommer lanserer nemlig Soko AS en oppdatert fotoboksvarsler som dekker over 30 000 fotobokser i Norge og 36 land i Europa.
 

Mer oversiktlig trafikkbilde

– Vi håper at fotoboksvarsleren kan bidra til å gjøre trafikkbildet mer oversiktlig, sier Hassan Javaid i Soko AS.

Varsleren plasseres i frontruten, og blinker rødt og lager lyd 500 meter før bilen passerer en fotoboks. Hvis farten ikke er senket når bilen er 300 meter unna, varsler den på nytt.

– Om du for eksempel ligger i en 70 eller 80 sone, og er usikker på hvilken fartsgrense som gjelder, er fotoboksvarsleren god hjelp siden den varsler deg om du kjører fortere enn fartsgrensen i god tid før du passerer boksen, sier Javaid.

Han håper den oppdaterte varsleren kan være et nyttig redskap for bilister som skal på bilferie i sommer, men også for pendlere som kjører samme strekning hver dag.

– Siden man blir påminnet i god tid før fotoboksen dukker opp, håper vi at bilistene vil kjøre saktere i gjennomsnitt enn de ville gjort uten varsleren, sier Javaid.

Varsleren er altså ikke et redskap for råkjørere som kun ønsker å unngå bot, men et middel for bilister som ønsker større kontroll over egen kjøring.

For mannen i gata

Fotoboksvarsleren koster 690 kroner og oppdateres månedlig. For å oppdatere varsleren, kobler man den opp til datamaskinen og laster ned oppdateringene fra leverandørens hjemmeside.

– Vi er opptatt av at varsleren skal være enkel å bruke for mannen i gata. Du trenger ingen tekniske forkunnskaper for å kunne ta den i bruk. Det er bare å putte i batteriet og legge den i frontruten, sier Hassan Javaid i Soko AS.

Fotoboksvarsleren er selvfølgelig helt lovlig å ta i bruk.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere