Slik sikrer du hjemmet ditt mens du er på juleferie

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto: Illustrasjonsbilde

Slik sikrer du hjemmet ditt mens du er på juleferie.

OSLO: Halvparten av Oslos befolkning reiser bort i jula, og topper dermed reisestatistikken i høytiden. Dette betyr mye julehygge med familie og venner, men også at mange hjem står uten tilsyn i julehelga. Her er rådene som sikrer hjemmet ditt mot uønskede juleoverraskelser i ditt fravær.– Ferietid er høytid blant annet for tyver som jakter på tomme hus og leiligheter. Det er lurt å gå gjennom hjemmet ditt før du reiser med tanke på å avverge ubehagelige overraskelser som tyveri, vannlekkasje og brannrisiko, sier Mari Bræin Faaberg, informasjonssjef i Codan Forsikring.

Ikke bli venn med tyven på Facebook

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder bruk av Facebook. Men en tilsynelatende uskyldig melding om at du reiser på juleferie kan lett snappes opp av uærlige sjeler.

– Ved å fortelle at du er på ferie, forteller du også at det er tomt hjemme. Det er mye juleglede i å dele begeistrede kommentarer og forventninger med andre – men sjekk sikkerhetsinnstillingene dine på Facebook før du reiser på juleferie, slik at du kun deler med dine nærmeste venner, sier Faaberg.

Gi naboen en nøkkel til jul

– Godt naboskap er en strålende husforsikring. Da kan man holde et lite øye med hverandres hjem, slik at uregelmessigheter fort blir oppdaget også når man er ute og reiser. Gi gjerne naboen en nøkkel til jul, slik at han eller hun enkelt kan låse seg inn hos deg hvis behovet dukker opp, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.