RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal de som angrep politiet i helgen tas


Alvorlig: Stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud ser alvorlig på steinkastingen mot politiet på Holmlia søndag. – Vi vil nå kartlegge ungdomsmiljøene, men har ikke grunnlag for å si at det som skjedde i helgen kan knyttes til et gjeng-miljø i bydelen.
Alvorlig: Stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud ser alvorlig på steinkastingen mot politiet på Holmlia søndag. – Vi vil nå kartlegge ungdomsmiljøene, men har ikke grunnlag for å si at det som skjedde i helgen kan knyttes til et gjeng-miljø i bydelen. Foto: ARKIVFOTO: Øystein Dahl-jOHANSEN
Hvem var det som kastet stein mot politiet på Holmlia søndag kveld?

HOLMLIA: Det håper Manglerud- politiet å få svar på når de nå kaller inn en del av de som var med til bekymringssamtaler.

– Da vi kom til stedet med flere mannskaper, stakk de fleste ungdommene, men vi fikk jo stoppet noen, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud politistasjon.– De yngste av disse vil vi nå kalle inn til bekymringssamtaler sammen med foreldre. Da vil vi både få forklart dem alvoret i det de var med på, og forhåpentligvis få et klarere bilde av hva som skjedde og foranledningen.

– Bare det å forsøke å få igang en lift er jo ikke bare ulovlig, men kunne fått alvorlige følger, sier stasjonssjefen.

Les også: Politiet angrepet av steinkastende ungdommer

Gjenger

For ikke lenge siden var etablering av gjenger igjen et tema i media. Holmlia var et sted som ble nevnt.

– Er episoden på Holmlia i helgen et tegn på at en gjeng har etablert seg?

– De guttene vi fikk kontakt med på Holmlia nå, er ikke spesielt kjente for oss og knyttet til Holmlia. Noen har vi vært borti tidligere, men de er både fra andre steder i kretsen vår og utenfor, sier Stømner.

Kartlegging

Hun opplyser at politiet vil kartlegge etter hvert som de får tatt for seg en del av ungdommene som var med.

– Foreløpig håper vi at det som skjedde på Holmlia nå var et engangstilfelle. Men vi vil i tiden fremover følge spesielt godt med i ungdomsmiljøene. For angrep på politiet er svært alvorlig, og vi vil slå hardt ned på denne type adferd, avslutter stasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere