RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Slik så det ut på Bislett i fjor. I år lover arrangørene bedring.
Slik så det ut på Bislett i fjor. I år lover arrangørene bedring. Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

Slik skal en fiasko unngås på Findings Festival

Sist oppdatert:
- Vi vet hvor skoen trykket i fjor, sier Martin Nielsen.

BISLETT: Fredag går Findings Festival av stabelen for andre gang. Artister som Avicii, Jessie J og Broiler skal entre scenen. 

Da festivalen ble arrangert i fjor haglet det inn klager i etterkant. Køene var for lange, det var for få doer, spriten i Premium-området ble utsolgt og flere mente de fikk konsertopplevelsen ødelagt fordi de brukte for mye tid på å stå i ulike køer.

Arrangørene lover bedring etter fjorårets kø-kaos.

- Vi vet hvor skoen trykket i fjor, og vi slår et stort slag for å minske ventetid og køer, sier Martin Nielsen fra Findings Festival.

Gjør endringer

Nielsen forteller at de har tatt med seg alle tilbakemeldingene fra i fjor under planleggingen av årets arrangement. Nå skal forventningene innfris og arrangørene skal sikre suksess.

Les også: Silkeapene ble stjålet

For å minste køene og levere drikkevarer raskere har det nå blitt innført Cashless-system på festivalen.

- Hver besøkende får et Cashless-kort når de henter ut sitt festivalpass, og dette kortet kan man aktivere og fylle på via mobil før du ankommer festivalområdet, forklarer Nielsen.

I tillegg er bardiskene lenger.

En av de største frustrasjonene i fjor var toalettforholdene. Køene var lange og Premium-området hadde ikke egne toaletter. 

- Vi utvider kapasiteten betraktelig, sier Nielsen.

Deler av Bislettgata er vil bli sperret for å sikre en jevnere flyt i køen ved inngangen. De som har byttet billetten sin med bånd kan gå rett inn i egen sluse. 

Les også: Dette er Oslos billigste enebolig

Lover bedring på Premium-området

I fjor møtte 18.000 opp på festivalen. Flere av dem hadde billetter til Premium-området. De ble lovet egne toaletter og sprit i baren. Men området hadde ikke et eneste toalett. Dette fordi arrangørene måtte gjøre om festivalområdet kort tid før festivalen gikk av stabelen.

Les også: - Fedme er kostbart, løsningene er billige

Dette skal ikke gjenta seg, forklarer Nielsen.

- Premium-besøkende har egne toaletter i samme området, sier han.

Selv om det er færre personer inne i dette området, vil baren være like stor som de andre bardiskene. Køen her vil derfor bli mindre.

- De som vil kan også bestille eget bord, en såkalt Premium Lounge. Dette gjøres på mail til martin@clubnox.no, legger Nielsen til.

Les også: Broiler vet hvilke damer som må dyttes bort

Nielsen vil ikke kommentere hvor mange billetter som er solgt, men forteller at de ser en økning i salget nå som festivalen nærmer seg.

- Vi ser fram til å høre alle de fantastiske hitsene, men vi ser mest fram til stunden når mørket harlagt seg og fyrverkeriet lyser opp store deler av Oslo til publikums jubel, sier Nielsen. 

Les også: 100 grunner til å elske Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere