*Nettavisen* Nyheter.

Slik skal Grünerløkka bli kvitt narkosalg og ulovlig overnatting

Områdene rundt Akerselva og nedre del av Grünerløkka har i lang tid vært preget av hasjsalg. Nå vil kommunen rydde opp.

Områdene rundt Akerselva og nedre del av Grünerløkka har i lang tid vært preget av hasjsalg. Nå vil kommunen rydde opp. Foto: (Nettavisen)

Hasjsalg langs elva, ulovlig overnatting i parkene og generell forsøpling. Det vil kommunen nå ta grep om.

03.03.15 08:04

GRÜNERLØKKA: - Der er vi hele tiden, vi pågriper stadig folk og sender dem ut av landet, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

Han snakker om omsetning av narkotika - særlig da hasj - langs Akerselva og nedre del av Grünerløkka.

Også tidligere i vinter har dittOslo.no skrevet om problematikken rundt narkotikaomsetning i området.

- Det er hvermansen som kjøper. Det kan være på vei til og fra jobb, eller til og fra fest. Det handler mye om holdninger, etikk og moral. De som kjøper synes tydeligvis det er greit å ødelegge bomiljøer på Grünerløkka, som plages med dette salget. Jeg synes det er veldig dårlig gjort, sa Stølen den gangen.

Men nå ønsker politiet, bydelen og Oslo kommune å samarbeide om å rydde opp i denne typen uønsket aktivitet i hele Bydel Grünerløkka.

Les også: - Vi utviser, utviser og utviser. Men de kommer alltid tilbake

- Har hatt ekstra utfordringer
Førstkommende onsdag skal det etableres et så kalt Ruskenforum, der flere etater går sammen om løse utfordringer knyttet til rusomsetning, ulovlig overnatting, forsøpling og tagging.

- Grünerløkka har hatt en ekstra utfordring rundt disse tingene de siste årene, sier Ruskengeneral, Jan Hauger.

Han forteller at både Rusken og bydelen har fått en rekke klager.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ruskengeneral Jan Hauger vil rydde opp på Grünerløkka. Foto: (RUSKEN)

- Vi får tilbakemeldinger fra beboerforeninger og andre om ulike aktiviteter som vi ikke ønsker. Det kan være narkosalg, eller parkerte biler i gatene som driver med husholdningsaktiviteter, sier Hauger.

Les også: Thomas er Oslos innbygger nummer 650.000

Kan aksjonere raskt
Ved å etablere et så kalt Ruskenforum, skal ulike etater jobbe tettere på beboerne for å hindre denne typen uønsket aktivitet. Terskelen skal være lav for å melde fra, og byråkratiet minimalt.

- Rusken skal ikke være byråkrati. Når vi får en melding om uønsket aktivitet, så skal vi aksjonere veldig fort. Det kan for eksempel være i samarbeid med politiet eller Oslo-vaktene, at vi setter i gang ekstraordinær overvåkning i områder hvor det meldes fra om problemer, sier Hauger.

Både Bydel Frogner og Bydel Gamle Oslo har allerede etablerte Ruskenforum, med gode tilbakemeldinger fra nabolaget. Imidlertid har en del av den så kalte uønskede aktiviteten flyttet fra Gamle Oslo og inn i Bydel Grünerløkkas områder.

Les også: Her kjøper han sigaretter for femti kroner på gata i Oslo

- Gjør fra seg i parkene
Derfor ønsket bydelen å etablere Ruskenforum i bydelen.

- Vi vet at vi har slitt mye rundt Rathkes gate og Sofienbergparken i forhold til ulovlig overnatting. De som bor der gjør fra seg i parken og det er en del problemer i forhold til husholdninger i bilene. Dette skal ikke skje i indre Oslo by, sier Hauger.

Han mener også at kommunen må vurdere å øke renholdet i disse områdene - særlig på sommerstid.

- Vi vet at Grünerløkka er et område hvor folk er veldig aktive på sommerene. Da bør kommunen også vurdere å øke innsatsen i disse omrdåene, sier han.

Onsdag 4. mars klokka 18 arrangeres det åpent møte i bydelsadministrasjonens lokaler i Markveien 57, i anledning etablering av Ruskenforum.

Les også: Det behøves en reformasjon av muslimene

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.