RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Reichenbach gikk lørdag på med full kraft og motorsag på gamle trær ved Holmlia kirke. Mange hjelpende hender ryddet opp.
Martin Reichenbach gikk lørdag på med full kraft og motorsag på gamle trær ved Holmlia kirke. Mange hjelpende hender ryddet opp. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Slik skal kirkegjengerne se lyset

Lørdag var det dur av motorsager ved Holmlia kirke. Det skal sørge for mer lys i kirken.

HOLMLIA: Da Holmlia kirke ble bygget og innviet i 1993, var den omkranset av ganske store furutrær. Øvrig vegetasjon var blitt borte i forbindelse med byggingen.

Men naturen har en egen evne til å gi næring til nye busker og trær, og når disse ikke blir holdt nede, vokser de seg fort store.

Ville få frem lyset

De som nå har kommet  gående opp bakken mot kirken, har nesten ikke kunnet se den for bare trær og buskas. Det har en dugnadsgjeng villet gjøre noe med. Lørdag var det kalt inn til aksjon, og redskaper man skulle ha med seg var motorsager, håndsager og grensakser.

7-8 arbeidsvillige lot ikke dårlig vær stoppe. De ville la lyset igjen slippe inn mot og inn i kirken. På noen formiddagstimer ble vegetasjon på venstre siden av kirkeveien fjernet. Bare de gamle furuene fikk stå.

– Vi har hatt dugnader rundt kirken tidligere, og nå var det altså disse trærnes tur til å bli fjernet, sier Martin Reichenbach, leder av lørdagens aksjon.

Han drar i gang motorsagen og går på selv de høyeste stammene. Andre kvister og rydder opp.

Les også: Her kommer kirken fra oven

Kan ikke ta flere trær

Mange skulle nok ønske at langt flere trær rundt kirken blir fjernet.

– Vi kan bare ta oss av de som står på kirkens område, men det hadde jo vært fint om kommunen følger opp slik at den fine kirken vår med den spesielle kuppelen igjen blir godt synlig, sier Hans Olav Baden, entusiast og musikkansvarlig i Holmlia kirke.

– Forhåpentligvis vil vårt initiativ bli fulgt opp. For det hadde jo vært fint om kirkebygget vårt igjen blir synlig, og at lyset kan slippe inn gjennom kirkevinduene.

Les også: Endelig moské etter ti års ventetid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere