RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsutvalget har satt opp en liste over tiltak som skal gjøre skoleveiene på Nordstrand trygge.
Bydelsutvalget har satt opp en liste over tiltak som skal gjøre skoleveiene på Nordstrand trygge. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Slik skal Nordstrand få trygge skoleveier

Lokalpolitikerne har prioritert hva som må gjøres for at barna dine skal komme seg trygt på skolen.

NORDSTRAND: 30 km/t fartsgrense på alle veier i umiddelbar nærhet av skoler og tydelig skilting om at man nærmer seg skole. Dette er noe av det man finner øverst på bydelsutvalgets (BU) liste over tiltak for trygg skolevei.

Del på Facebook

BU vil også ha busslommer der hvor busslinjer går nære skoler, samt drop-soner et stykke unna fra skolen slik at foreldre ikke trenger å kjøre helt opp til skoledøra.

BU vil ha opphøyde gangfelt med lysregulering ved og i nærheten av skoler.

De vektlegger også tiltak som bedrer oversikt og forståelig trafikkbildet, som å rydde snø, innføre enveiskjøring og begrense gjennomkjøring.

De ulike skolene i bydelen fikk også mulighet til å uttale seg om tiltak for å få trygge skoleveier. Bydelsdirektøren vil nå kontakte myndighetene for å få i gang en dialog og møte der de ulike skolenes forslag samt bydelsutvalgets vedtak blir overlevert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere