RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal senteret bli


LAMBERTSETER: Illustrasjonen viser det planlagte kontorbygget som skal gå langs Langbølgen. Obos vil tilby bydelen lokaler i dette bygget. Skissen viser rundkjøringen, sett fra Cecilie Thoresens vei mot Langbølgen.
LAMBERTSETER: Illustrasjonen viser det planlagte kontorbygget som skal gå langs Langbølgen. Obos vil tilby bydelen lokaler i dette bygget. Skissen viser rundkjøringen, sett fra Cecilie Thoresens vei mot Langbølgen. Foto: Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter AS
Tidligere Lambertseter senter skal utvikles. Obos har planer om bydelshus, næring og leiligheter på tomten. I neste uke inviteres du til et informasjonsmøte om planene.

LAMBERTSETER: Det foreligger planer om utbygging på den sørlige tomten av Lambertseter senter, som ligger i Langbølgen 3–15.
Planforslaget dreier seg om oppføring av to bygningskomplekser – ett på hver side av tidligere Lambertseter senter.

Mellom senteret og T-banen ønsker Obos å bygge boliger med næringsvirksomhet i første etasje. På tomten mot Langbølgen, der det i dag er p-plass, ønsker Obos å bygge et smalt kontorbygg.

Bydelsadministrasjon er på jakt etter nye lokaler, og planen er at bydelen skal bli tilbudt kontorlokaler i dette bygget.

– Vi skal i samtale med Nordstrand bydel den 11. november om mulige løsninger for dem, forteller Kjell B. Bjørke i Obos Forretningsbygg.

Les også: Her kommer 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

Næring og boliger

Planinitiativet innebærer riving av eksisterende Narvesen-kiosk og en lavblokk mot nord. Leilighetene i lavblokken karakteriseres som lite tilfredsstillende, og planinitiativet innebærer at disse leilighetene erstattes med nye leiligheter utformet etter dagens standard.

– Nybygget som er skissert langs t-banen er tenkt til tre underetasjer med parkering for kvartalet, sier Kjell Bjørke.

En ny Kiwi-butikk, kiosk og kafé samt base for hjemmesykepleien ønskes plassert i nybyggets første etasje.

Oppå denne første næringsetasjen kommer tre blokker med cirka 70 boliger og tilhørende utearealer for beboerne.

Les også: Savnet kvinne satt på kafé på Lambertseter

Informasjonsmøte

Obos Forretningsbygg ønsker å gi informasjon til lokalbefolkningen om prosjektet og avholder derfor et informasjonsmøte på Symra neste torsdag. Møtet er for berørte og interesserte i forbindelse med oppstart av omregulering av senter sør.

Les også: Her er den nye Lambertseter-byen

Materialet i forbindelse med tilbud om nye lokaler til Nordstrand bydel skal gjennomgås på møtet samt noen ideer og skisser for resten av kvartalet.

Det vil bli anledning til å stille spørsmål etter gjennomgangen. En enkel volummodell av kvartalet kan besiktiges og det serveres snacks og drikke.

Møtet avholdes torsdag den 14. november fra klokken 19–21 i Symra kino, sal 2.

Les også: Vil sette syklister foran bilister i Langbølgen
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere