*Nettavisen* Nyheter.

Slik skal senteret bli

LAMBERTSETER: Illustrasjonen viser det planlagte kontorbygget som skal gå langs Langbølgen. Obos vil tilby bydelen lokaler i dette bygget. Skissen viser rundkjøringen, sett fra Cecilie Thoresens vei mot Langbølgen. Foto: Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter AS

Tidligere Lambertseter senter skal utvikles. Obos har planer om bydelshus, næring og leiligheter på tomten. I neste uke inviteres du til et informasjonsmøte om planene.

Klikk på bildet for å forstørre.

PLANOMRÅDET: Obos har planer om å utvikle denne tomten i Langbølgen, «gamle» Lambertseter senter.

LAMBERTSETER: Det foreligger planer om utbygging på den sørlige tomten av Lambertseter senter, som ligger i Langbølgen 3–15.
Planforslaget dreier seg om oppføring av to bygningskomplekser – ett på hver side av tidligere Lambertseter senter.

Mellom senteret og T-banen ønsker Obos å bygge boliger med næringsvirksomhet i første etasje. På tomten mot Langbølgen, der det i dag er p-plass, ønsker Obos å bygge et smalt kontorbygg.

Bydelsadministrasjon er på jakt etter nye lokaler, og planen er at bydelen skal bli tilbudt kontorlokaler i dette bygget.

– Vi skal i samtale med Nordstrand bydel den 11. november om mulige løsninger for dem, forteller Kjell B. Bjørke i Obos Forretningsbygg.

Les også: Her kommer 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

Næring og boliger

Planinitiativet innebærer riving av eksisterende Narvesen-kiosk og en lavblokk mot nord. Leilighetene i lavblokken karakteriseres som lite tilfredsstillende, og planinitiativet innebærer at disse leilighetene erstattes med nye leiligheter utformet etter dagens standard.

– Nybygget som er skissert langs t-banen er tenkt til tre underetasjer med parkering for kvartalet, sier Kjell Bjørke.

En ny Kiwi-butikk, kiosk og kafé samt base for hjemmesykepleien ønskes plassert i nybyggets første etasje.

Oppå denne første næringsetasjen kommer tre blokker med cirka 70 boliger og tilhørende utearealer for beboerne.

Les også: Savnet kvinne satt på kafé på Lambertseter

Informasjonsmøte

Obos Forretningsbygg ønsker å gi informasjon til lokalbefolkningen om prosjektet og avholder derfor et informasjonsmøte på Symra neste torsdag. Møtet er for berørte og interesserte i forbindelse med oppstart av omregulering av senter sør.

Les også: Her er den nye Lambertseter-byen

Materialet i forbindelse med tilbud om nye lokaler til Nordstrand bydel skal gjennomgås på møtet samt noen ideer og skisser for resten av kvartalet.

Det vil bli anledning til å stille spørsmål etter gjennomgangen. En enkel volummodell av kvartalet kan besiktiges og det serveres snacks og drikke.

Møtet avholdes torsdag den 14. november fra klokken 19–21 i Symra kino, sal 2.

Les også: Vil sette syklister foran bilister i Langbølgen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.