*Nettavisen* Nyheter.

Slik skal Stovner senter omsette for 1,3 milliarder

Fellesarealene på Stovner senter skal pusses opp i tillegg til utvidelsen på 3.500 kvadratmeter. Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

Senteret får 3.500 nye kvadratmeter, 10-15 nye butikker og ny møteplass.

08.09.14 09:07

STOVNER: – Vi vil skape en arena som har shopping i bunnen, men som blir en livsløpsarena hvor man kan oppleve ting, få tilgang på trening, helsetilbud og andre tjenestetilbud, sier André Gaden, eiendomssjef i Sektor Gruppen, som kjøpte Stovner senter i fjor.

Utvidelsen vil skje over det som er varemottak i dag. Senteret vil også få ny hovedinngang mot et torg og den kommende Linjeparken.

Les også: Slik skal shopping sette Oslo på europakartet

Ferdig før jul 2016

Det nye senteret skal ha plass til 10–15 nye butikker og spisesteder. Senteret har i dag cirka 80 butikker.

– Vi vil omsette for 1,2 til 1,3 milliarder kroner, og blir et stort senter i norsk sammenheng, sier Gaden.

Rammesøknad for utvidelsen er sendt inn og planen er å starte byggingen i første kvartal av 2015. Parallelt med utvidelsen skal strukturen på senteret endres og fellesarealene rustes opp. Etter planen skal det nye senteret stå klart høsten 2016.

– Vi ønsker å ha så mye som mulig av senteret åpent til enhver tid og må derfor ta for oss ulike områder i ulike faser. Vi vil gjøre dette så skånsomt som mulig for kunder og butikkene.

Tilbakemeldingen så langt er svært gode. Flere butikker og spisesteder har meldt interesser for leie av de nye lokalene.

– Mange går og venter på dette og er spente på det som skal skje. Det er veldig gøy å registrere, utvidelsen blir bra for oss og for Stovner, sier Gaden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utbyggingen gir plass til 10-15 nye butikker og serveringssteder og vil gjøre Stovner senter til et av Norges største lokalsentre. Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter


Linjeparken

Bymiljøetaten går i løpet av høsten i gang med byggingen av Linjeparken på arealet som i dag beskrives som ubrukte asfaltarealer og et uryddig veisystem utenfor senteret. Sammen med torget utenfor senteret er håpet å kunne skape en ny møteplass.

– Vi har en tett og god dialog med Bymiljøetaten. Parken vil uten tvil gi et betydelig løft for området og bli en grønn lunge foran senteret, samtidig som det på torget hos oss vil kunne tilrettelegges for aktivitet og servering, sier Gaden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Linjeparken skal bygges rett på utsiden av Stovner senter. Byggingen starter i løpet av høsten. Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag