*Nettavisen* Nyheter.

Slik spretter du champagnen

CHAMPAGNESUKK: - Korken skal slippe med et sukk og ikke et smell, slik mange nordmenn ser ut til å tro, sier vinekspert Ole Martin Alfsen.

- Risting er respektløs behandling av godt drikke, mener vår vinekspert.

- Det er mye trykk i champagne, og man ser jo hvordan idrettsmenn rister flasken for å få full effekt, sier Ole Martin Alfsen, vinkelner og fagansvarlig for mat og drikke ved Kulinarisk Akademi. Han er også ansvarlig for vinkelnerutdannelsen i Norge.

- Selv synes jeg risting er respektløst behandling av godt drikke. Før åpning bør champagnen i stedet kjøles ned til 6-8 grader, før korken vris av med et lite sukk. Da går ingenting til spille, forklarer Alfsen.

Nordmenn drikker ofte champagne kun ved spesielle anledninger. Ole Martin synes det er synd at champagne bare serveres ved anledninger der hovedfokus er på annet enn smaksopplevelsen.

- Mange serverer billig musserende vin som velkomstdrink, og sparer den gode champagnen til senere, når smaksløkene forlengst er bedøvet. I stedet burde man nyte en god champagne først, og søle med de dårligere varene senere, anbefaler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.