RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CHAMPAGNESUKK: – Korken skal slippe med et sukk og ikke et smell, slik mange nordmenn ser ut til å tro, sier vinekspert Ole Martin Alfsen.
CHAMPAGNESUKK: – Korken skal slippe med et sukk og ikke et smell, slik mange nordmenn ser ut til å tro, sier vinekspert Ole Martin Alfsen.

Slik spretter du champagnen

- Risting er respektløs behandling av godt drikke, mener vår vinekspert.

- Det er mye trykk i champagne, og man ser jo hvordan idrettsmenn rister flasken for å få full effekt, sier Ole Martin Alfsen, vinkelner og fagansvarlig for mat og drikke ved Kulinarisk Akademi. Han er også ansvarlig for vinkelnerutdannelsen i Norge.

- Selv synes jeg risting er respektløst behandling av godt drikke. Før åpning bør champagnen i stedet kjøles ned til 6-8 grader, før korken vris av med et lite sukk. Da går ingenting til spille, forklarer Alfsen.

Nordmenn drikker ofte champagne kun ved spesielle anledninger. Ole Martin synes det er synd at champagne bare serveres ved anledninger der hovedfokus er på annet enn smaksopplevelsen.

– Mange serverer billig musserende vin som velkomstdrink, og sparer den gode champagnen til senere, når smaksløkene forlengst er bedøvet. I stedet burde man nyte en god champagne først, og søle med de dårligere varene senere, anbefaler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere