RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik stoppes sex-kjøperne i Oslo

Stian er fagansvarlig for menneskehandel ved Oslos avdeling for organisert kriminalitet. Her er han i samtale med to av sine kollegaer, etter at de har avslørt en sexkjøper i en leilighet i Oslo.
Stian er fagansvarlig for menneskehandel ved Oslos avdeling for organisert kriminalitet. Her er han i samtale med to av sine kollegaer, etter at de har avslørt en sexkjøper i en leilighet i Oslo. Foto: Lov og Orden/TVNorge
Sist oppdatert:
- Det ble en dyr lærepenge.

OSLO: En av Oslo-politiets egne ansatte har tatt kontakt med kvinner via et nettsted som tilbyr seksuelle tjenester. Her har han avtalt et møte i en leilighet et sted i Oslo.

Men mannen møter ikke opp som avtalt. I steden står han i et lokale sammen med flere andre kollegaer på andre siden av gaten, og speider etter andre menn, som har til hensikt å overholde sin avtale med den prostituerte kvinnen.

Det tar ikke lang tid før en mann dukker opp. I det han går inn i leiligheten rykker politiet. Tre tjenestemenn står utenfor leiligheten og venter på at mannen skal komme ut igjen. Når han gjør det, slår de til. 

Se video nederst i saken!

Les også: Frankie fra Gambia tjener grovt på kokainsalg i Oslo

Innrømmer sex-kjøp
Mannen erkjenner at han har kjøpt seksuelle tjenester på stedet, og får etterhvert et forelegg på 25.000 kroner.

Scenen er en av mange som utspiller seg i den nye TVNorge-dokumentaren Lov og Orden, som har premiere torsdag kveld.

Dokumentaren gir et unikt innblikk i hvordan Oslo-politiet jobber, og i første episode får man blant annet se hvordan politiet jobber opp mot prostitusjonsmiljøet i hovedstaden.

Les også: Biskop siktet for grovt bedrageri

- Vi jobber ganske aktivt opp mot prostitusjonsmiljøet. Jo vanskeligere det er å drive med prostitusjon, jo mindre attraktivt blir det for både menneskehandler og halliker, sier Stian, som er fagansvarlig for menneskehandle ved Oslos avdeling for organisert kriminalitet, til TVNorge. 

- Frister ikke til gjentakelse
Målet er å ramme bakmennene. Når politiet oppsøker de prostituerte kvinnene er det kun for å informere dem om hjelpetilbud som finnes, spesielt dersom de er prostituerte mot sin vilje. 

I episoden er også sexkjøperen intervjuet.

- Det frister jo absolutt ikke så mye til gjentakelse det da. Det var vel en dyr lærepenge, ja, sier mannen.

Se klipp fra TVNorge-serien Lov og Orden her:


Les også: Herpet løvene til Ringnes for 100.000 i fylla

"},"controls":{"statisticsUid":true,"text":{"tooltips":{"play":"Spill videoen","pause":"Pause","mute":"Skru av lyden","unmute":"Skru på lyden","captionsLanguages":"Endre tekstingsspråk","stop":"Stop","enterFullscreen":"Vis i fullskjerm","bitrateSelection":"Kvalitet","exitFullscreen":"Avslutt fullskjerm","volumebar":"Lydstyrke #%25"},"liveEvent":{"timeLabel":"begynner om ${time}.","separatorLabel":"begynner om","hour":{"plural":"timer","singular":"time"},"defaultTitle":"Sendingen","soonLabel":"begynner snart.","noLongerAvailable":"Denne videoen er ikke lenger tilgjengelig","upcomingOndemand":"Denne livesedningen er slutt. Et opptak vil være tilgjengelig her snart","second":{"plural":"sekunder","singular":"sekund"},"separator":", ","finalSeparator":" og ","day":{"plural":"dager","singular":"dag"},"minute":{"plural":"minutter","singular":"minutt"}},"captionsLanguages":{"none":"Ingen undertekster"},"contextMenuLabel":"Videoløsning: Screen9","bitrateSelection":{"adaptive":"Auto","levels":["240p","360p","480p","540p"]}},"maximumConnectionTime":43200,"bitrateSelectionAdaptive":true,"zIndex":9,"statisticsPassiveSubmitInterval":600,"bitrateSelectionDefaultLevel":"adaptive","hideDelayAccessibilityMultiplier":1,"seekable":true,"earlyStart":"0s","statisticsSubmitInterval":59.3103796966812,"style":{"fontName":"Arial"},"bitrateSelectionPanel":true,"overridePlayButton":true,"logoImage":"http://csp.picsearch.com/img/1/p/G/B/logotypeimage_1pGBY5ePeMLgA3xQhJj71Q","mode":"ondemand","logoUrl":"http://www.nettavisen.no/","bitrateSelectionLevels":4,"fallback":true},"rtmp":{"netConnectionUrl":"rtmp://screen9fs.fplive.net/screen9/"},"vast":{"url":"http://csp.picsearch.com/players/flowplayer/rutilet-r5103/screen9.vast.ima.swf","text":{"advertInscription":"Advertising : "},"bwDetectProgressiveURL":"http://csp.picsearch.com/players/flowplayer/bwDetectionFile.jpg","ads":{"schedule":[{"position":"pre-roll","tag":"http://fusion.nettavisen.no/vast/mna.side2.side2no.video/preroll_layout","language":"nor"},{"position":"post-roll","tag":"http://fusion.nettavisen.no/vast/356755748/mna.side2.side2no.video/post_roll","language":"nor"}]}}},"ajaxAuth":"fUDx1qlftBVDjazIq2RMcLHUr6T-h8-0YoDsK2xIQvgUA85c4-pTnQ","canvas":{"backgroundGradient":[0],"backgroundColor":"#000000"},"log":{"filter":"com.picsearch.rutile.*, com.picsearch.rutile.controlbar.ControlbarPlugin, s9.service.*","level":"error"},"playerId":"RI6apK4OigqgRMvFgyG3IA_i"}">

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere