RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik tenker OBOS

Finn Ormaasens innlegg i Nordstrands Blad den 4. mai fortjener et svar. Nedenfor kommenterer jeg det viktigste av det Ormaasen er innom i sitt innlegg.
OBOS er en bedrift som opererer som alle andre bedrifter i markedet og som møter konkurranse på alle områder. Prisene vi tar for våre produkter og tjenester er blant de beste i markedet. Har vi dårligere priser enn andre, velger kundene andre leverandører enn OBOS. Det gjelder både på eiendomsmegling, låne- og sparevirksomheten og på forvaltningsområdet. Vi oppfordrer gjerne leserne til for eksempel å sjekke våre låne- og sparerenter opp mot konkurrentenes. Når det gjelder forvaltningsområdet kan jeg som eksempel nevne Pynten borettslag. Jeg regner med at styreleder Ormaasen har fått med seg at borettslaget de siste ti årene fått redusert forvaltningshonoraret sitt med over 25 prosent.
At vi til tross for våre konkurransesdyktige priser greier å gå med solide overskudd, skyldes at vi har en veldrevet og effektiv drift.
I sitt innlegg kommer Ormaasen med udokumenterte påstander om manglende vedlikehold av eiendommer. Hva han mener med det kjenner vi ikke til. Sikter han til Pynten garasjer er ikke dette korrekt.
Når det gjelder tomten til Pynten garasje har OBOS solgt tomten til PEAB, som skal bygge boliger der hvis deres planer godkjennes. Pynten borettslag fikk først et tilbud om å kjøpe tomten, men takket nei. I dette garasjeanlegget står 96 plasser tomme og kun 90 er i bruk. PEAB har gjennomført en markedsundersøkelse som avdekker at folk synes det er for langt å gå fra leiligheten til garasjeanlegget. Dette til tross for de store problemene som gateparkeringen i området fører til.
90 av parkeringsplassene i parkeringshuset skal erstattes av PEAB. Enten ved at de bygges under nybygget, eller, hvis borettslagene ønsker det, på disses områder. Disse kommer i tillegg til de plassene som skal etableres for nybygget.
Dersom trafikk- og parkeringsproblemene rundt Bergkrystallen stasjon virkelig er så formidable som Ormaasen hevder, er det desto mer forunderlig at han selv ønsker og har søkt om byggetillatelse for flere boliger i Pynten borettslag.
Våre planer for Lambertseter har blitt positivt mottatt av alle parter. Hvorfor Ormaasen ikke har fått med seg planer som er diskutert "opp og ned", som han uttrykker det, har vi ingen formening om. Det som er et faktum er at handelslekkasjen ut av Lambertseter bydel er på hele 90 prosent. Planene for Lambertseter senter vil redusere denne lekkasjen betraktelig og vil gi Lambertseter bydel mindre trafikk både internt og inn og ut av bydelen.

Åge Pettersen
Informasjonssjef i OBOS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere