*Nettavisen* Nyheter.

Slipper kutt, men 25 mill må bort

Bydel Alnas politikere vedtar torsdag 16. desemberbydelsbudsjettet for neste år. Her fra fjorårets budsjettdiskusjoner. FOTO: ANITA HANKEN

Om én uke vedtas bydel Alnas budsjett for 2011. Av fire groruddalsbydeler, slipper Alna billigst unna.

ALNA: Det er imidlertid ikke bare flaks som gjøre at bydelen kun må kutte 0,7 prosent av fjorårets budsjettramme.

Nitid arbeid og fokus på omstillinger i 2008 og 2009, gjør at bydelen har vært rustet til trange tider i 2010.

Bydelsbudsjettet for 2011 er heller ikke noe å rope hurra for, men bydelen slipper, i alle fall i første omgang å kutte stillinger, og legge ned tjenestesteder- noe de slettes ikke kommer unna i andre bydeler i Oslo.

Fem nye sykehjemsplasser

Bydel Alna har innen den foreslåtte budsjettrammen bl.a. avsatt mer midler til kjøp av fem ekstra sykehjemsplasser, institusjonsplasser og andre tiltak for mennesker med funksjonshemming eller psykiske lidelser, styrket hjemmetjenestens budsjett, TT-ordningen

Bydelsdirektør Erik Kjeldstadli foreslår å opprette 5,5 årsverk bl.a. til skolehelsesøster, styrking av boligsosialt arbeid, saksbehandling ved bestillerkontoret og fagressurser i administrasjonen.

Venter til januar

Bydel Alna har gjennomført en betydelig omstilling i 2009 og 2010.

– Det er fortsatt behov for å omstille for ca. 25 millioner kroner i løpet av 2011. På kort sikt brukes forventet mindreforbruk fra 2010 i 2011, opplyser bydelsdirektør Kjeldstadli.

Bydel Alna må i løpet av 2011 og i årene framover tilpasse sin aktivitet til de økonomiske rammene.

Bydelsdirektøren vil derfor gjennomføre en omstillingsprosess i tråd med erfaringene fra perioden 2008-2010. Bydelsutvalget vil i det første møtet i 2011 få framlagt en sak om hvordan denne omstillingen skal gjennomføres.

Målet er å sluttføre omstillingen og komme i økonomisk balanse i løpet av 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.