*Nettavisen* Nyheter.

Slipper nye skolegrenser

I oktober skrev Nordstrands Blad om Merete Rontén, Anders Relling og andre østensjøforeldre som protesterte på forslag til nye skolegrenser. Nå har de blitt hørt. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Utdanningsetaten hørte på østensjøforeldre – nå slipper barna å bli kjørt til naboskoler.

ØSTENSJØ: Mandag denne uken kunne foreldre på Høyenhall, Manglerud og Abildsø juble, da Utdanningsetaten kunngjorde at de ikke vil gjennomføre foreslåtte endringer i skolegrensene her.LES OGSÅ: Nye skolegrenser i Oslo for skolestart 2012

– Nå er vi kjempelykkelige, og strålende fornøyd med at Utdanningsetaten har sett på alle de konstruktive innspillene våre og sett at det kan fungere, sier Merete Rontén.

I oktober fikk hun og en rekke andre østensjøforeldre støtte av Østensjø bydelsutvalg i at Utdanningsetatens forslag virket kortsiktige og overilte.

LES OGSÅ:

Østensjøforeldre sier nei til nye skolegrenser

Utdanningsetaten vil skyve elever mellom skolene

Bruker tannlegelokalene

Utdanningsetaten ville løse for liten kapasitet på Høyenhall skole ved å flytte elever derfra til Manglerud. Det ville gitt en dominoeffekt, der manglerudelever måtte til Abildsø og abildsøelever til Rustad.

Endringene ville blant annet ført til lengre og farligere skolevei, samt oppsplitting av skolemiljøer.

Engasjerte foreldre kom opp med flere forslag til løsninger, deriblant å benytte 150 kvadratmeter tomme tannlegelokaler på Høyenhall skole til undervisning.

Og det er nettopp det Utdaningsetaten nå vil gjøre.

– Det er fint at de har sett på disse tilgjengelige lokalene, dette er jo den beste og enkleste løsningen, sier Merete Rontén.

Enklere og miljøvennlig

Nå gleder de berørte foreldrene seg over at ting ordnet seg, og at livet vil bli enklere i forhold til henting, levering og det at barna nå kan gå selv til skolen sammen med naboer og søsken.

– Det er flott at innspillene våre om farlig skolevei ble tatt hensyn til. Det er jo også mye mer miljøvennlig at de går, enn at de må bli kjørt til skoler lengre unna, sier Rontén.

Trasop-elever må til Godlia

Utdanningsetaten har ikke hørt på protester og innspill fra Trasop-foreldre. De nye skolegrensene medfører at et fåtall elever som skulle begynt på Trasop skole høsten 2012 nå må begynne på Godlia skole.

LES OGSÅ: Sier nei til nye skolegrenser

Engasjerte foreldre foreslo blant annet å benytte en bygning på Trasop skole som disponeres av Godlia aktivitetsskole for å få regnestykket til å gå opp.

Utdanningsetaten avviser dette, da denne bygningen må rives for at skolen skal kunne bygges ut som planlagt. En foreldregruppe i Hellerudsvingen sier at de vil jobbe videre med saken.

LES OGSÅ:

Elevtallene tar pusten fra Utdanningsetaten

Nå er de nye skolegrensene klare

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag