RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sliter med å fylle kravene


Aker familiekontor har opplevd kraftig pågang i januar. De hjelper blant annet med problemer rundt samlivsbrudd.
Aker familiekontor har opplevd kraftig pågang i januar. De hjelper blant annet med problemer rundt samlivsbrudd.
Aker Familiekontor har merket en markant økning i antall saker i begynnelsen av 2008. Nå sliter de med å finne ledige timer til alle bestillingene innen den lovpålagte fristen på tre uker.

- I andre uke av januar hadde vi godt over 40 henvendelser, sammenlignet med 25, som er det normale, sier daglig leder hos Aker Familiekontor, Torgrim Hansen, til Nordre Aker Budstikke.

Nye programmer

Familievernet skal være et gratis tilbud til alle som ønsker å få hjelp til problemer rundt blant annet samlivsbrudd og barn, rus og misbruk. Aker familiekontor, som blant annet omfatter Bydel Nordre Aker, antar de har hatt en økning i antall henvendelser på 30 prosent i den første halvdelen av januar.

Hansen sier en av grunnene til den store pågangen kan være at de nettopp har begynt med ett nytt program for familievern. I tillegg har de også begynt å megle for samboende par.

- Dette kan bety at det oppleves som om vi har ekstra mye å gjøre, sier Hansen.

Lange ventelister

Men de merker uansett at ventetiden er økende.

- Vi er pålagt å gi time innenfor en grense på tre uker fra henvendelse. Men vi merker nå at dette er vanskelig å oppfylle, sier Hansen.

Erfaringene hos Aker familiekontor gjenspeiler tendensene i hele østlandsområdet.

1.januar 2004 gikk etaten over fra kommunalt til statlig ansvar, og på to år har ventelistene blitt lengre, mens hjelpesamtalene og ansatte har blitt færre, melder NRK Østlandssendingen

Flere oppgaver mindre ressurser

Liv Sorknes Haadem hos Munchs gt. Familiekontor sier at de etter overgangen til staten hele tiden får flere oppgaver men ikke økte ressurser.

Haadem fremhever at pågangen ikke bare resulterer i ventetid og dårligere tilbud til befolkningen, men det går også utover de faglige, forebyggende tiltakene som for eksempel familie og samlivskurs.

- Vi er veldig lei oss for dette, fordi det å utvikle kurs og gruppetilbud er et veldig godt forebyggingstilbud. På mange måter driver vi forebyggende barnevern, sier hun.

Dette kan også være belastende for de ansatte.

- Det er klart belastningen på de ansatte øker. Dette kan få ringvirkninger på sikt som kan føre til sykefravær og lavere trivsel blant de ansatte, sier Haadem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere