*Nettavisen* Nyheter.

Sliter med duellspillet

MS damene spilte slett ikke dårlig mot Donn denne helgen. Men på grunn av manglende duellspill tapte de to poeng.

Lambertseter: Manglerud Star Toppfotball har hatt et rykte på seg for ikke å være gode før de siste 45 minuttene. Denne lørdagen startet imidlertid damene i hundre mot Donn på eget gress. De skapte flere gode angrep det første kvarteret. Spesielt etter innlegg fra høyrekanten Tina Tomassen. Men i boksen er det for slapt, og det resulterer ikke i scoringer.

Jeg syns vi eier det første kvarteret i begge omgangene, sier trener Lars Falao. Men det varer ikke. Etter to store forsvarsblemmer leder plutselig bortelaget 2-0.

Vi klarer ikke spille i motvind. Vi vet at ballen kommer fort tilbake, men faller for sent hver gang. Det er klart det straffer seg til slutt, sier midtstopper og kaptein Cecilia Olofsson. Hun er oppgitt.

Det føles som tap, medgir hun.

Kontant redusering

For selv om MS kontant svarer på tiltale og setter to kjappe reduseringer, ender kampen 2-2. Bare ett snaut minutt etter 0-2-scoringen, klinker venstreback Aina Ødegaard til fra rundt 22 meter. Ballen treffer tverrligger, spretter rett ned og Donn-keeperen, som har snudd seg, trykker den til sitt bryst. Men dommeren mener ballen var inne og peker mot midtbanen. Snaut ett minutt senere mottar Tina Tomassen, en av MS' beste spillere, ballen på sin høyre flanke, keeperen kommer ut, men hun setter ballen iskaldt i mål fra hjørnet av 16 meteren. Balanse i regnskapet. Likevel er kapteinen frustrert.

Utrolig dumt at vi må få to scoringer imot før vi våkner og setter våre egne sjanser, sier Olofsson.

Dessuten er begge baklengsene totalt unødvendige, legger hun til. Begge Donns mål kommer etter gjennomløp og gjennomspill som følge av feilplassert forsvarslinje.

Mange skader

Kapteinen er heller ikke fornøyd med det offensive spillet.

Vi slurver i det siste leddet, og setter ikke sjansene våre. Det er kanskje ikke så rart, på trening sliter vi med å score selv uten keeper, sier hun. Trener Falao skylder på skadesituasjonen.

Flere sentrale spillere er skadet. Spillerne er ikke dårlige, men trenger litt tid på å få den nødvendige flyten som lag, mener han. Både kapteinen og Falao syns laget gjorde det tidvis godt mot Donn likevel.

Vi skaper flere gode sjanser, og burde avgjort kampen. På tross av skadesituasjonen plukker vi poeng, det tyder på en bra stall, understreker Falao.

Pinglete i boksen

De fleste MS' sjansene kommer etter innlegg fra høyrekanten. Tina Tomassen serverer gang på gang. Det samme gjør indreløper Maria Arnesen, som tar alle frispark og cornere. Problemet er innsatsen i boksen. Der er MS altfor svake. Vi er altfor pinglete i boksen, mener Tomassen. Trener Lars Falao er enig i at duellspillet ikke sitter helt som det skal.

Flere av dem som er ute har tatt ansvar i de situasjonene. Jentene som har overtatt trenger litt tid på seg. Mer sier ikke Falao om den saken. Ifølge MS-treneren vil ikke duellspillet i boksen bli hovedfokus på trening frem mot Medkila-kampen til helgen.

Donn var en tøff motstander, og det blir serieleder Medkila også, konstaterer Falao. Mot Donn spilte MS en blanding mellom 4-3-3 og 4-5-1.

Kommer dere til å spille 4-5-1 mot Medkila?

Det er for tidlig å si. Det fungerte å trekke laget sammen i en 4-5-1-formasjon mot Donn, så vi får se, avslutter MS-treneren.På trening sliter vi med å score selv uten keeper

Cecilia OlafssonSpillerne er ikke dårlige, men trenger litt tid på å få den nødvendige flyten som lag

Lars Falao

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.