*Nettavisen* Nyheter.

Sliter med tenningen

SPYDESS: - Jeg trenger nok et startnummer på brystet for å få det riktige spenningsnivået, sier Andreas Thorkildsen (27).

Andreas Thorkildsen (27) er Norges største gullhåp i Berlin-VM.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBILEUM: Andreas Thorkildsen (t.v.) og trener Åsmund Martinsen - superduoen som sikler etter et VM-gull i Berlin i august.

SPEAKER.NO: - Det er noe med mesterskap som fremkaller den tenningen jeg kan mangle på trening, sier Norges største VM-håp, og føyer raskt til:

- På oppvarmingen til et stevne kan jeg oppnå en lengde på 82 meter for deretter å kaste ti meter kortere på trening uka etter. Jeg trenger nok et startnummer på brystet for å få det riktige spenningsnivået.

- Andreas er veldig avslappet, men får den riktige spenningskurven og tenningen av å delta i mesterskap. Han har en god grunnfysikk og er bestandig i god form. Det er utvilsomt et stort fortrinn, mener Thorkildsens suksesstrener gjennom 10 år, Åsmund Martinsen.

WEB-TV: Råsterk Andreas mot større lengder

Thorkildsen er en mann for store anledninger. Han har den evnen mange av konkurrentene hans kan misunne ham: Å være best når det virkelig gjelder.

Medalje i fem strake mesterskap - to OL-gull, ett EM-gull og to VM-sølv i årene siden gjennombruddet i Aten-lekene i 2004 - taler sitt tydelige språk.

Til tross for Thorkildsens imponerende merittliste - to OL-gull, ett EM-gull og to VM-sølv - mangler VM-gullet før medaljesamlingen er komplett.

- Presset fra omgivelsene er bare positivt. Jeg trives med å være i en slik situasjon. Å dra til VM i Berlin med et kast på over 88 meter i det siste stevnet er gunstig. Det er en lengde som kan holde til gull, sier Thorkildsen til speaker.no.

Les også: Superduoen vil jubilere med gull

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag