Slo alarm om brannsikkerheten i juni

SLO ALARM: Bydelspolitikere og naboer har varslet om brannsikkerheten og fare for forurensning fra området rundt Engersbråten gård. Natt til tirsdag brant gården. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

SLO ALARM: Bydelspolitikere og naboer har varslet om brannsikkerheten og fare for forurensning fra området rundt Engersbråten gård. Natt til tirsdag brant gården. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Naboer har vært bekymret for brannsikkerheten og politikere har bedt om at det ble ryddet opp. Natt til mandag brant det på Engersbråten gård.

Klikk på bildet for å forstørre.

BER OM RYDDING: BU-leder Arve Edvardsen ber om at det ryddes opp i forholdene i området rundt Engersbråten gård. Foto: FOTO: AINA MOBERG

MUNKERUD: Husene som brant ligger i Bydel Søndre Nordstrand og eies av Boligbygg Oslo KF. Husene har vært brukt som utleiebolig for vanskeligstilte.– Munkerudveien 95 var ubebodd og hadde ikke vært utleid siden mars i år. Det var kun låven som var leid ut til lager. Det har tidligere bodd en såkalt samler i eiendommen, og leietakeren tok ikke med seg eiendelene da vedkommende flyttet, forteller Else Merete Guntveit, kommunikasjonssjef i Boligbygg.

LES OGSÅ: For tidlig å si noe om brannårsak

Varslet i juni

Eiendommen ligger helt på grensen mellom Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Arve Edvardsen (H), BU-leder på Nordstrand tok i vår et initiativ overfor administrasjonen i bydelen fordi har var bekymret for forurensning og brannsikkerheten i området.

– Dette ble påpekt fra vår side i juni o gjelder hele området. Jeg håper dette blir en vekker og at man endelig får ryddet opp i området, sier Edvardsen som understreker at han ikke forholder seg til enkeltpersoner som oppholder seg i området, men er opptatt av forurensningsfare, brannfare og det rent estetiske.

Bydel Nordstrand skriver på sine hjemmesider at de vil fortsette oppfølgingen av utviklingen i området, ikke minst av hensyn til hvordan forholdene påvirker det nærliggende boligområdet i sin helhet.

Uklare planer

Boligbygg hadde allerede planer om å rive huset og rydde eiendommen i nær fremtid og hadde skrevet en kontrakt på jobben.

– Det er ikke bestemt hva eiendommen skal brukes til videre. Både Obos og Oslo kommune er grunneiere i området. Samtidig ligger det reguleringer rundt friluftsliv her, sier Guntveit.

Etter det Nordstrands Blad erfarer skal også naboer tidligere ha meldt fra til politiet og brannvesenet om sine bekymringer for brannsikkerheten på eiendommene. Politiet er foreløpig for tidlig i etterforskningen til å kunne kommentere dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.