RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPPVISNING: Mikael Oguz står i bakgrunnen og ser på sine to taekwondostudenter opptre foran kong Harald og ordfører Fabian Stang.
OPPVISNING: Mikael Oguz står i bakgrunnen og ser på sine to taekwondostudenter opptre foran kong Harald og ordfører Fabian Stang. Foto: ALLE FOTO: FANNY OFSTAD

Slo et slag for Kongen og ordføreren – bokstavelig talt

Kong Harald har erfaring med kampsport fra militæret. Mandag fikk han se eksperter i aksjon i Groruddalen.

AMMERUD: Mandag besøkte H.M. Kong Harald Ammerud Aktivitetssenter og deretter Grorud Taekwondo Klubb.

– Det har vært en veldig interessant dag. Ungdommene, som er vår fremtid, er imponerende. Jeg fikk et positivt inntrykk av bydelen. Det virker som alle jeg har møtt i dag trives godt her, sier Kongen.

Sammen med ordfører Fabian Stang, fikk Hans Majestet oppleve både sang, dans og kampsport.

Kongen gjorde et utrolig godt inntrykk. Måten han snakket på og var interessert i oss var fabelaktig, forteller Khalique A. Rana, som er trener ved Grorud Taekwondo Klubb.

Kongen av kamsport

Rana forklarer at taekwondo er en idrett for alle, og absolutt en idrett for Kongen, som tidligere har erfaring med kampsport fra noen treningstimer i militæret.

Det er fint at Kongen setter Grorud i fokus. Mange tenker at bydelen ikke er noe særlig. Kongen følger opp nyttårstalen, og det er flott at han tar seg tid til å se hvor flinke ungdommene her er. Selv kunne jeg ikke finne på å bo noe annet sted enn i Groruddalen, sier Rana.

De over 100 barna som møtte kongen, bukket og sa i kor «god dag, Deres majestet», da han ankom Grorud Taekwondo Klubb.

Jeg finner ikke ord for hvor stolte vi er over å ha fått kongen på besøk. Det betyr utrolig mye for oss og barna, sier Mikael Oguz, leder og hovedtrener ved taekwondoklubben.

Alle er velkomne

Sharik Ahmad (15) holdt tale for gjestene før opptredenen skulle begynne ved Ammerud Aktivitetssenter. Han snakket om ungdoms jobb- og framtidsvisjoner, og om hvordan det er å vokse opp i Groruddalen.

Uansett religion, størrelse og farge er du velkommen hos oss. Selv har jeg vært her siden jeg gikk i bleier. Her på senteret har vi fantastiske ansatte, som skaper et trygt sted for oss alle. Vi lærer og er sammen, sier han.

Sharik synes det var kult og spennende å holde tale for Kongen. Han øvde i tre dager på talen, som blant annet imponerte ordføreren.

Alle ved senteret har gledet seg til i dag. Det er tross alt ikke hver dag vi får kongen på besøk, sier Shuayb Yossin, som er lørdagsklubbleder på Ammerud Aktivitetssenter.

Han forteller at det er motiverende for ungdommene å få muligheten til å vise frem sine ulike talenter.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere