*Nettavisen* Nyheter.

Slo knockout på konkurrentene

Thea Næss får hjelp av trener Daimi Akin til å ta det neste steget i karrieren.

Thea Næss vant tittel nummer åtte i karrieren og befester sin posisjon som verdens beste kickbokser i VM i Tyrkia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thea Næss vant én gullmedalje i Tyrkia. Nå vil hun ha flere medaljer. Foto: Foto: Knut Øydna

BJØLSENHALLEN: – Jeg var veldig spent foran dette mesterskapet på hvordan det skulle gå. Jeg hadde lagt et stort press på meg selv for å ta gull, det var det som var målet når jeg reiste til Tyrkia, så det var en deilig følelse å vinne og klatre øverst på pallen igjen,sier Næss.

LES OGSÅ: Stiller kvinnesterke i VM

Gjenskape suksess

Thea Næss har vunnet to verdensmesterskap for amatører, to VM-titler i proff kickboksing, tre EM-titler for amatører og én EM-tittel i proff kickboksing. Det er fire år siden hun bokset i verdensmesterskapet for amatører.

– Det er gjevt å kunne gjenta gode prestasjoner fra tidligere mesterskap. Hovedmålet mitt er først og fremst å bli en bedre kickbokser, det er fremdelses mye jeg har lyst å jobbe med og bli flinkere på. Derfor smaker denne VM-tittelen ekstra godt og det viser at jeg gjør mye riktig på trening.

LES OGSÅ: Blod,svette og jubel for verdens beste kickbokser

Tøff kunkurranse

Det var ny rekord i antall nasjoner påmeldt til turneringen. Hele 60 nasjoner og over tusen deltakere kjempet om edelt metall i Tyrkia. I finalen møtte hun polske Kinga Siwa.

– Finalen var tøff og det visste jeg på forhånd at den kom til å bli, hun har vært en konkurent i flere år nå. Kinga Siwa har en stil som er litt uortodoks og som fører til at motstanderne kommer ut av rytmen. Jeg fokuserte på å holde min stil mest mulig og ikke la meg distrahere av motstanderen. Det gikk etter planen og jeg vant kampen på poeng, sier Næss.

LES OGSÅ: Thea Næss er uslåelig i kickboksing-ringen

Trener Daimi Akin var veldig fornøyd med prestasjonen i turneringen.

– Jeg synes det var det beste mesterskapet hennes så lang i karrieren. Hun var sterk i alle kampene hun gikk og det var stor forskjell på Thea og motstanderne, sier Akin.

Nominert til Idrettsgallaen

Prestasjonene til Thea Næss har blitt lagt merke til i idrettsnorge og hun har blitt nominert til idrettsgallaen som årets utøver i åpen klasse. Det er andre gang hun er nominert til pris under Idrettsgallaen.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt nominert til Idrettsgallaen, det er en ære å bli nominert. Vi har jobbet bra i kickboksingmiljøet i Norge i flere år og Norge har aldri gjort det bedre. Vi er verdens beste nasjon i fullkontakt på kvinnesiden i 2013 og nest beste nasjon totalt etter Russland. Jeg hadde et håp om at treneren min Daimi Akin også skulle bli nominert, han skal ha mye av æren for Norges fremgang. Jeg både håper og tror at idrettsgallaen nominerer Daimi til neste år, sier Næss.

Eksamenstid

Etter seieren i Tyrkia er det tilbake til hverdagen i Norge. Nå venter eksamener for den ferske verdensmesteren.

– Jeg studerer samfunnsernæring og vi hadde en gruppeeksamen i matsosiologi og matkultur i går. Det er en utfordring å kombinere kickboksingen og studiene, men den utfordringen fikser jeg, sier Næss.

Neste mesterskap for Thea Næss blir amatør-EM i 2014, hvor hun er regjerende mester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag